Cübbeli Ahmet Hoca olarak anılan Ahmet Mahmut Ünlü Hoca, Haber Türk ve Lalegül TV ortak yayınında yaptığı IŞİD hakkında ki çarpıcı açıklamaları dikkat çekti. Hadislerden kaynak göstererek IŞİD'i "cehennem ehlinin köpeği" olarak nitelendirdi.

Hz. Ali'ye düşmanlığıyla dikkat çeken ve Hariciler olarak nitelendirilen grubun devamı olarak IŞİD'in bilinmesi gerektiğini vurguladı. En büyük problemlerinin herkese kafir etiketi yapıştırmaları olduğunu ifade etti. Cübbeli Hoca, IŞİD'in kafir etiketi yapıştırdığı (tekfir) kişileri katlettiğini ve bu katledilen kişilerin İslam hukukunda yeri olmadığını ifade etti.

IŞID'İN KATLİ GEREKLİDİR

Müslüman'dan başka esir ve öldürülenin olmadığına dikkat çeken Cübbeli Ahmet Hoca, hadislere dayanarak IŞİD'in hükmünü açıkladı. İŞİD'in katledilmesinin farz olduğunu kaydeden Cübbeli Ahmet Hoca, Müslüman'ı kafir sayıp canını malını helal kılan kişiler olduğunu ifade etti. Hadislerde siyah sancaklılar geldiğinde durun dediğini hatırlatırken, IŞİD'e katılanları program boyunca uyardı.

Cübbeli Ahmet Hoca, IŞİD'in cihad anlayışının batıl olduğunu da şiddetle vurgularken, cihadın kafire karşı ve hassas dengeler üzerinde yapılabileceğini kaydetti. Cübbeli Hoca, IŞİD'in yaptıklarının Ehl-i Sünnet ile ilgisi olmadığını ve cihadla alakası olmadığını kaydetti.