Güney Afrika’daki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmî ziyaretini gerçekleştirmek üzere Zambiya’nın başkenti Lusaka’ya geçti.
Lusaka’da Kenneth Kaunde Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Zambiya Cumhurbaşkanı Edgar Lungu ve eşi Esther Lungu tarafından resmî törenle karşılandı. Her iki ülkenin millî marşlarının çalındığı ve 21 pare top atışının yapıldığı karşılama töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören kıtasını selamladı.

Karşılama töreninde; Zambiya Dışişleri Bakanı Joseph Malanji, diğer bakanlar, Zambiya’nın Ankara Büyükelçisi Joseph Chilengi, Türkiye’nin Lusaka Büyükelçisi Şebnem İncesu ve büyükelçilik personeli de hazır bulundu.

Tiyanjane Kültürel Dans Grubu’nun sergilediği yerel dans gösterisinin de yer aldığı törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zambiya Cumhurbaşkanı Lungu, ülke heyetlerini birbirine takdim etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Zambiya resmî ziyaretinde; eşi Emine Erdoğan ile birlikte Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker ile MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir de eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkedeki temaslarına Cumhurbaşkanlığı Kabristanını ziyaret ederek başladı. Kabristanda; ülkenin eski Cumhurbaşkanları Michael Sata, Levy Mwanawasa ve Fredrick Chiluba’nın anıt mezarlarını ziyaret eden ve mezarlara çelenk bırakan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a beraberindeki bakanlar da eşlik etti.

Daha sonra Zambiya Cumhurbaşkanlığı Sarayına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zambiya Cumhurbaşkanı Lungu ile bir araya geldi.