Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak 28 Ağustos'ta yemin edip göreve başladıktan sonra ilk defa İstanbul'a gelen Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde büyük bir kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı.

Cumhurbaşkanı seçim sürecinde kullandığı logonun bulunduğu flama ve Türk bayraklarıyla kendisini karşılayanlara seslenen Erdoğan, alanda bulunanları en kalbi duygularıyla selamladığını belirterek, şu anda 30 Ağustos'u tarih olarak bitirdiklerini ancak 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın gecesinde sevgili hemşehrileriyle bir arada, adeta bir bayramın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

COŞKULU KARŞILAMAYA TEŞEKKÜR KONUŞMASI


İstanbul'un kendisinin aşkı, sevdası olduğunu, bu şehirde doğup büyüdüğünü, özellikle büyükşehir belediye başkanlığından sonra 3 dönem milletvekili olduğunu anlatan Erdoğan, daha sonra cumhurun başkanı olması noktasında İstanbul ve 81 vilayetin destekleriyle yüzde 52 ile göreve geldiğini aktardı.

BU EMEĞİ KENARA KOYMAK MÜMKÜN DEĞİL


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hepinizin burada inanıyorum ki müstesna bir payı var, emeği var. Bu emeği kenara koymak mümkün değil" ifadesini kullandı.

DİK DURACAĞIZ


Kalabalığın, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" şeklinde slogan atması üzerine Erdoğan, "Hiç endişeniz olmasın. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz" dedi.

HEP BİRLİKTE TÜRKİYE OLACAĞIZ


Kalabalığa hitaben, "Sizleri seviyorum. Hiçbir zaman bu sevda bitmeyecek bunu böyle biliniz. Kısıklı'da da bekleyenler var. Sizleri çok beklettim, hakkınızı helal edin. Yine beraber olacağız, bir, beraber, iri, diri olacağız. İnşallah hep birlikte Türkiye olacağız" diyen Erdoğan, katılımcılara hayırlı geceler dileyerek sözlerini noktaladı.

Erdoğan'ın sözleri üzerine vatandaşlar da "Helal olsun" diye bağırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı vatandaşlarla tokalaştıktan sonra makam aracından eşiyle birlikte kalabalığa el sallayarak, Kısıklı'daki konutuna gitmek üzere havalimanından ayrıldı.

EVİNİN ÖNÜNDE SEVGİ GÖSTERİLERİ


İstanbul'da ikamet ettiği Üsküdar'daki Kısıklı Mahallesi'ne gelen Erdoğan, burada da kendisini bekleyen kalabalığa seslendi.

Erdoğan, kalabalığı en kalbi duygularıyla selamladığını belirterek, 30 Ağustos'un gecesinde bu saate kadar kendisini bekledikleri için herkese en kalbi şükranlarını iletmek istediğini söyledi.

DURMAK YOK YOLA DEVAM


Aşık Veysel'in, "Uzun ince bir yoldayız. Gidiyoruz gündüz gece" dizelerini okuyan Erdoğan, "Durmak yok, yola devam. Sizler 10 Ağustos'ta cumhurun başkanlığına bu kardeşinizi layık gördünüz. Ve sorumluluğunuzu, ülkenizde zirve bir noktaya taşıdınız. O zirve noktada inşallah bundan sonraki süreçte de sizlere hizmetkar olmaya devam edeceğiz" dedi.

SİZLER BİRÇOK OYUNLARI BOZDUNUZ


Milli irade olarak ortaya konulan 10 Ağustos tavrının hiçbir zaman unutulmayacağını vurgulayan Erdoğan, "Sizler birçok oyunları bozdunuz. Ve oyunları bozmak suretiyle artık şunu ispat ettiniz. 'Milli irade her şeyin üstündedir' dediniz. Milli iradeyi çalmak isteyenlere cevap verdiniz. Artık sadece ulusal değil uluslararası bazda da inşallah bu hizmet yolculuğumuz tüm kararlılığımızla, seçilmiş bir cumhurbaşkanı, seçilmiş bir başbakan, hükümet ele ele vereceğiz ve inşallah muasır medeniyetler seviyesinin üstüne ülkemizi taşıyacağız. Bundan hiç endişeniz olmasın" diye konuştu.

İSTANBUL BENİM AŞKIM, SEVDAM


Hükümetle el ele çalışmak suretiyle Türkiye'yi kişi başı milli gelirin 11 bin doların üzerine çıktığı ve 25 bin dolar hedefinin yakalandığı bir ülke haline getireceklerini anlatan Erdoğan, şunları kaydetti: "Bu akşam burada ortaya koyduğunuz komşuluk tablosunu unutmak mümkün değil. Yeşilköy'de de söyledim. İstanbul benim aşkım, sevdam. Dolayısıyla İstanbul'un şahsında tüm Türkiye'ye hizmet, bizim biliyorsunuz derdimiz olmuştur. Hamdolsun, onun işaret fişeklerini gördünüz. Adımlarımızı attık. 12 yıldır attığımız bu adımlar bundan sonra da 2023 hedefleriyle kilitlenerek devam edecektir. Hakkınızı helal edin. Geciktik, inşallah bunu bundan sonra telafi edeceğiz. Hepinize hayırlı geceler diliyorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Kaynak: ESH