Nurcuların haber sitelerinden olan Risale Haber sitesinde yayınlanan bir haber, Dan Brown ve Ertuğrul Özkök’ün bir tanrının var olup olmadığına ilişkin söyleşisine dikkat çekildi.
 
Bilimsel kanıtlarla tanrının var olup olmadığına yönelik ip uçları hakkında konuşulan söyleşiye, bilimsel mantığa uygun şekilde yazılmış olan Tabiat Risalesi nurcular tarafından önerildi.
 
Tabiat Risalesi, bir Yaratıcı olarak Allah’ın var olması gerektiğini ispat eden bir kitap olarak biliniyor. Tabiat Risalesi, Bediüzzaman Said Nursi tarafından telif edilmiş ve İslam dünyasının geleneksel yapısından kopmadan fakat bilimsel yaklaşımlara da hitap eden çarpıcı bir eser olarak biliniyor.
 
DAN BROWN VE ÖZKÖK TABİAT RİSALESİ OKUYABİLİR
 
Nurcuların haberinin ilgili bölümü ise şöyle;
 
Allah'ın varlığını bilimsel olarak izah eden, akla, mantığa, kalbe ve vicdana hitap eden Risale-i Nur'da Dan Brown'un aradığı cevaplar var. 
 
Bu cümleyi okuyan bazıları "yine işi Risale-i Nur ve Said Nursi'ye getirdiniz" diyecek ama Kur'an'ın bu asrın anlayışına en uygun yorumunu yapan başka bir eser varsa ortaya koysun. Biz ortaya koyuyoruz. Dan Brown ve Ertuğrul Özkök'e Risale-i Nur'dan Tabiat Risalesi'ni tavsiye ediyoruz.
 
Akla ve mantığa uygun, bilimsellikle çatışmayan bir şekilde Allah'ın varlığını ve tek olduğunu Kur'an ayetlerine dayanarak ispat eden Bediüzzaman Said Nursi'nin Tabiat Risalesi adlı eserini Dan Brown okuyacak. Başka yolu yok. Ya okuyacak ya da tanrı icat etmeye, yeni tanrılar bulmaya devam edecek.