Ancak döküm tencere modellerinin en iyi performans gösterdiği alan et yemeklerinin pişirildiği alandır. Döküm tencereler et yemeklerinin lezzetini ikiye katlayabilecek etkiye sahiptir. Kendi içerisinde oluşturduğu koruma tabakası sayesinde etin suyunun içeriye hapsolmasını sağlayan bu tencereler et yemeklerinizin daha lezzetli olabilmesini sağlar.

Bunun dışında fırında pişirmeyi düşündüğünüz sebze yemekleri için de döküm tencereleri kullanabilirsiniz. En düşük ısıda ağır ağır pişerek daha lezzetli ve nefis bir kıvama gelen sebze yemeklerinizi daha büyük bir keyifle tüketmeye devam edebilirsiniz. Ekşi mayalı olan ekmeklerin de döküm tencereler içerisinde pişirilmesi tavsiye edilmektedir.

Ekşi mayalı ekmekler ile birlikte dilerseniz klasik mayalı ekmeklerinizi de fırında döküm tencere içerisinde pişirebilirsiniz. Bu tür yiyecekler dışında crumble ve brownie gibi lezzetli tatlılarınızı da döküm tencereler ile hazırlayabilirsiniz.

Döküm Tencere Nasıl Temizlenmelidir?

Döküm tencereleri temizleyeceğiniz zaman tencerenizi soğuk su içerisinde deterjan ve çamaşır suyu gibi malzemeler içerisinde bekletmemelisiniz. Temizlik yapmadan önce mutlaka tencerenin soğumasını bekleyin. Daha sonra sıcak su ile bekletin. Su ile birlikte bulaşık süngerini deterjan olmadan temizleyin ve durulayarak temizliği sonlandırın.

Kaplamasız bir ürün kullanmak istiyorsanız temizlik yaparken fırça ve tel gibi sert cisimler kullanmaktan da kesinlikle uzak durmalısınız. Bu tür cisimler tencerenizin çizilmesine ve kabarmasına sebep olabilir.

Döküm tencere modellerine ve tavalara göz atmak istiyorsanız adresini ziyaret edebilirsiniz. İhtiyaçlarınıza ve zevkinize göre farklı modelleri bulabileceğiniz adres içerisinde aynı zamanda pek çok farklı mutfak eşyası yer almaktadır. Her biri kaliteli şekilde üretilen ürünler sayesinde sizler de günün her anında daha sağlıklı ve lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz.