İnternet üzerinde Fetih Suresi okumak üzere kampanya başlatan Nur Sokağı gençlerine gelen tepkiler üzerine ilginç bir benzetme ile yanıt verdiler. "Birçok kanal aracılığıyla gelen bu soruyu soran bazı kardeşlerimizin samimane sorduğunu farkettiğimizden yanıt verme ihtiyacı hissettik." notuyla yayınladıkları açıklama şöyle;

Fetih Suresi okumakla Filistin zulümden kurtulur mu?

"Elbetteki bunu kesin olarak söylemek mümkün değil. Geleceği yalnız Allah bilir. Ancak bizim yapmak istediğimizde Fetih Suresi okumalarıyla Filistin zulmünü durdurmaya çalışmak değildir.

Okumalarımızın ve dualarımızın amacı, Filistin'in mutlak sahibi Rabbimiz'in rahmet kapısını çalarak, O'nun kapısında acizliğimizi ilanla yine O'na müracaat etmektir.

Nasıl ki bir kişi, Cumhurbaşkanına meramını anlatan bir dilekçe yazsa, denilemez ki "şu adama bak dilekçeden derdini bitirmesini bekliyor". Elbette denilir ki, gönderdiği dilekçe ile, kendi gücü yetişmediği fakat gönderdiği Cumhurhurbaşkanı için gayet basit bir şeyi talep ediyor...

Bizde Fettah olan Kadir-i Zülcelal'e bu düşünceler ekseninde bir dua niyetiyle okuyoruz."

Filistin için Fetih Suresi okuma kampanyası düzenleyen Nur Sokağı gençliği Facebook üzerinde aktif olarak kampanyayı yürütüyor. Kampanyayı yürüttükleri resmi etkinlik sayfaları ve resmi facebook sayfaları ziyaret edilebilir.

Kaynak: Beyaz Gündem