Yeni Akit'ten Emrah Savcı'nın köşe yazısından... Fenerbahçe evinde Galatasaray'ı ağırlarken, Beşiktaş ise Başakşehir deplasmanına çıkacak.. Galatasaray'ın 53 puanla zirvede yer aldığı sıralamada Beşiktaş ve Başakşehir 50 ve Fenerbahçe ise Malatya'da aldığı galibiyetle 47 puanla zirveyi takip ediyor...
Öncelikle Türkiye'nin El Clasicosu olarak gördüğüm maçtan çok olayların konuşulduğu bir Fenerbahçe-Galatasaray derbisi bizleri bekliyor olacak.. 

Elbette Kadıköy'de ve daha doğrusu Galatasaray maçlarında en kötü döneminde bile teslim olmayan Fenerbahçe'yi düşünürsek inanılmaz bir derbinin bizleri beklediğini düşünüyorum... Böylesi kritik bir maç öncesinde ise; Fatih Terim ve ekibinin Konya karşısında oynadıkları istekli futbol ve aldıkları 2-1'lik galibiyetleri ise Fenerbahçe'ye 'bekle geliyorum' mesajını vermeleri sarı-kırmızılılar için önemli bir göstergeydi.

Şunu net söyleyebilirim ki; Fenerbahçe için kaybedilecek puan manen çöküntü içine girmenin tezahürü olacaktır.. Galatasaray için ise, Kadıköy'deki Fenerbahçe hegemonyasını yıkmak şampiyonluk yolunda önemli bir zafer olacaktır.

Medipol Başakşehir ise; geçen sezonu mumla arıyor.. Alanyaspor karşısında ezik futbolu karşısında alınan ağır mağlubiyet ve en önemlisi kaptan Emre ve Epureaunu'nun cezalı duruma düşmesi Beşiktaş için önemli bir avantaj gibi gözüküyor. 

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi defterini büyük bir ihtimalle kapaması sonrası, tamamen lige yönelmesi takımın ritmini oldukça yükseltmiş gözüküyor. Şenol Güneş ve talebeleri, Başakşehir karşısında geçen sezonda ilk 20 dakikada yedikleri ve 3-1 kaybettikleri ağır yenilginin telafisi için sahaya çıkacaklar.

Şampiyonluk yolunda bu haftanın kaybedeni olmak herhalde 25 haftalık sürecin de kaybı olacaktır.. Benim yorumum şudur ki; derbilerin favorisi olunmaz diyorlar demesine ama ortada oynanan futbollara baktığımızda Fenerbahçe karşısında Galatasaray'ın ve Medipol Başakşehir karşısında ise Beşiktaş'ın bir adım önde olduğunu söyleyebilirim... Ama diyoruz ya işte adı üstünde derbi!!...

Tabii, şu gerçeği de gözardı etmekte yarar var.. Hakem faktörü... Umarım başta da söylediğim gibi sadece göze hoş gelen futbol konuşuruz.. 

Yoksa hakemleri masaya koyarak, onlar üzerinden futbolcu ve kulüp yetkililerinin salvolarını izlemeyiz inşallah! 

Biliyorum ki tüm futbolseverlerin isteği bu ne dersiniz?!. 

Kaynak: Yeni Akit