Cumhurbaşkanı Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel başkanı olduğu AK Parti'nin Tokat İl Olağan Kongresi'nde halka hitap etti. Erdoğan yaptığı konuşmada  FETÖ ve Afrin operasyonlarına ilişkin bilgiler verdi.

FETÖ YENİ BİR DİN ORTAYA ÇIKARDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pensilvanya'daki şarlatan, kişisel hırsı için Müslümanlığı tahrif ederek, yalanı, iftirayı ve takiyeyi adeta kutsallaştırarak, kendine yeni bir inanç, yeni bir din ihdas etmiştir. Kimi bir dolara, kimi 50 bin dolara ruhunu satan bu örgüt mensuplarının, çıkarları uğruna işlemeyecekleri günah, yapmayacakları ihanet yoktur" şeklinde konuştu.

DEVLETİ KANSERDEN KURTARIYORUZ

Erdoğan sözlerine, "Son birkaç yılda aldığımız tedbirlerle, devletimizin bünyesini bu sinsi kanser hücresinden temizliyoruz. Devletimizin kurumları, FETÖ'nün haşhaşilerinden arındıkça hamdolsun artık her açıdan daha güçlü hale geliyoruz" ifadeleriyle devam etti.

AFRİN DE TERÖRDEN ARINACAK

"Nasıl sınırlarımız içinde bölücü terör örgütüne göz açtırmıyorsak, sınırlarımızın öte tarafında da bunların hakkından gelmeye kararlıyız" diyerek Fırat Kalkanı operasyonunu işaret eden Erdoğan, sınırları terörden arındırma operasyonuna Afrin'le devam edileceğini vurguladı.

Kaynak: Beyaz Gündem