Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, AK Parti ile MHP ittifakının şeffaf bir şekilde, 81 milyonun gözü önünde ve meşru bir zeminde yapıldığına dikkat çekerek, “Karşımızdakiler ise karanlıkta birbirlerine göz kırparak iş tutuyorlar. Önü arkası belli olmayan pazarlıklarla, rengi, kimliği, kişiliği, haysiyeti, hiçbir şeyi belli olmayan, tek gayesi Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı olan bir ittifak kurulmaya çalışılıyor” dedi.

“HASTALIKLI SİYASETLERİNİ ÜLKEMİZİN MİLLÎ BAYRAMINI ZEHİRLEMEK İÇİN KULLANANLARI KINIYORUM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında, “Millî egemenliğimizin sevincini yaşadığımız bir günde, dün Meclis Genel Kurulu’nda şahit olduğumuz görüntüleri, yapılan tartışmaları asla tasvip etmediğimi, burada bir kez daha ifade etmek isterim. Kendi hastalıklı siyasetlerini, ülkemizin bu önemli millî bayramını zehirlemek için kullananları buradan kınıyorum. Millî iradenin tecelligâhı olan bir çatının altında, milletimizin iradesiyle seçilmiş Cumhurbaşkanına, tüm ülkenin ve dünyanın gözü önünde hakaret etmeyi siyaset sanan bu zihniyet, kendi çirkefliği içinde boğulmaya mahkûmdur” dedi.

“Milletimizin 15 Temmuz destanını önemsizleştirmek, kendisinin o gece darbecilerin açtığı yoldan kaçışını gizlemek isteyen zatın hezeyanları artık şehitlerimize saygısızlık boyutuna ulaşmıştır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, o gece yaşananları hatırlatarak, “Siz her zaman kuyruğu kıstırıp kaçtınız zaten, hiçbir zaman siz kahramanca F-16’ların karşısında dikilenlerden olmadınız, tankların karşısına çıkanlardan olmadınız. Sizler hatta Bağdat Caddesi’nde alkışlayanlardan oldunuz” şeklinde konuştu.


“YENİ DÖNEM DAHA GÜÇLÜ HUKUK DEVLETİ DÖNEMİ OLACAKTIR”

Erken seçimin ardından girilecek yeni dönemi ülkemizde istikrar ve güvenin teminatı olarak gördüklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zaten 16 Nisan halk oylamasında anayasa değişikliğiyle yeni bir yönetim sistemine geçme arzumuzun temelindeki sebepler bunlardır. Milletimizi mevcut sistemin sürekli kriz, tartışma, polemik, darbe, cunta vesayet üreten yapısından adeta yaka silker hâle gelmişti. Eski sistemin son aylarını yaşıyor olmamıza rağmen, hâlâ bu hastalıkların devam ettiğini görüyor bulunmamız, milletimizin Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin doğruluğunu bir kez daha takdir etmesini sağlayacaktır. İnşallah iki ay sonra büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasına giden yolun önünü tamamen açıyoruz” dedi.

“Bizim yeni dönemde milletimize taahhütlerimiz şunlar olacaktır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni dönem, daha fazla demokrasi dönemi, daha güçlü hukuk devleti dönemi olacaktır. Yeni dönem, daha fazla refah, daha fazla zenginlik, daha geniş özgürlük dönemi olacaktır. Yeni dönem, kalıcı huzurun, kalıcı güven ortamının, daha büyük atılımların dönemi olacaktır. Yeni dönem, yürütmenin daha etkin, yasamanın daha itibarlı, yargının daha bağımsız hâle geldiği bir dönem olacaktır. Yeni sistemle gençlerimize ve çocuklarımıza, 2053 ve 2071 vizyonlarını vesayetten, darbelerden, krizlerden, eski dönemin tüm engellemelerinden uzak bir şekilde hayata geçirebilecekleri bir zemin oluşturuyoruz” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dış politikada Türkiye merkezli ve dünyaya açık siyaset anlayışını daha da güçlü bir şekilde hayata geçirmeye devam edeceklerini ve tüm devletlerle ve uluslararası kuruluşlarla ilişkileri bu anlayışa göre yürütmeyi sürdüreceklerini kaydetti. “Dünyayı 360 derecelik bir bakış açısıyla tarayacak, hiçbir coğrafyadan, hiçbir siyasi ve ekonomik oluşumdan uzak kalmamaya özen göstereceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güvenlik politikalarımızı ülkemiz ve milletimiz merkezli olarak, ama hak, özgürlük, adalet, insani değerlerin korunması esaslarına uygun şekilde sahada hayata geçirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.