Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da partisinin il kongresinde Sakarya'lıları büyük bir çoşku ile selamlayarak konuşmasına devam etti. Erdoğan konuşmasında şu sözlere yer verdi;

Buradan bu muhteşem salondan Bosna Hersek'teki, Kosova'daki, Arnavutluk'taki kardeşlerimi selamlıyorum. Yurt dışındaki tüm kardeşlerimize bizim için, Türkiye'nin başarısı için dua eden tüm mazlum ve mağdurlara sizlerin aracılığıyla selamlar gönderiyoruz. Bizim fiziki sınırlarımız başkadır, gönül dünyamızın sınırları bambaşkadır. Türkiye'nin anlamı 780 bin kilometre karenin katbekat fevkindedir. Biz Edirne'nin, Yozgat'ın meselesi ile hemhal olduğumuz kadar Kırım'daki, Kafkasya'daki, Afrika'daki kardeşlerimizin sıkıntıları ile de dertleniyoruz. 

Bizim kızıl elmamız ilayı kelimetullahtır

Milletimizle beraber tüm insanlığın huzuru için mücadele eden bir davanın neferleri olan gençler sizleri de selamlıyorum. Biz birileri gibi çıkarları için dünyayı ayağa kaldıranlardan olmadık. Petrol, altın için coğrafyamızı kan gölüne çevirenlerden de olmadık. Terörle mücadele adına teröristlere destek verenlerden olmadık. Bebek cesetlerinin sahile vurmadığı, Akdeniz'in karanlık sularının kabristana dönüşmediği, daha merhametli bir dünyanın mücadelesini veriyoruz. Biz hiç kimsenin ötekileştirilmediği, baskı, zulüm, işkence görmediği dünyaya kavuşmanın mücadelesini veriyoruz. Bizim mücadelemiz ikbal değil, istikbal mücadelesidir. Her kardeşimin, arkadaşımın gayesi, kızıl elması budur. Bizim kızıl elmamız ilayı kelimetullahtır. 

Afrin'deyiz, toprak almak için mi? Ülkemizi taciz eden teröristler var ya işte biz o teröristleri kovalıyoruz. Zannediyorum 3 bin 500'e ulaşmıştır ama buraya gelmeden etkisiz hale getirilen rakam 3 bin 300'dü. 

Her şeye hazırız, ölmeye de bu teröristleri öldürmeye de

Komutana sordum, "İhtiyaç var mı?" dedim. Dedi ki "Hamdolsun iyi gidiyoruz." İhtiyaç olduğu anda sefer görev emri çıkarırız, önce ben sonra da hep birlikte yola koyuluruz. Her şeye hazırız, ölmeye de bu teröristleri öldürmeye de. 
3300 terörist, sadece onlar Osmanlı tokadını yemedi, başkaları da yedi

Gençler Osmanlı tokadını iyi atıyor da, dün hala birlikte yürüdüklerimiz Osmanlı tokadının ne olduğunu iyi anlayamamış. 3300 terörist, sadece onlar Osmanlı tokadını yemedi, başkaları da yedi. Bildiklerimiz çok, kağıda dökeceğimiz zaman da olacak. Ben Şerife bacıları, Nene Hatunları selamlıyorum. Önümüzde 2019 mart var. İnşallah önümüzdeki mart yerel seçimleri ardından kasım... buna çok iyi hazırlanmamız lazım. Sakarya'yı bugün çok farklı gördüm. Allah sizlerden razı olsun.

Afrin'e 4-5 kilometre kaldı
Afrin'de de şöyle öğlen civarı rakamları aldım. 3300 terörist etkisiz hale getirilmişti. Elhamdülillah iyi gidiyoruz. Daha iyi olacak. Şu anda 4-5 kilometre kaldı, Afrin'e giriyoruz. Nasıl ki, El Rai, Bab, Cerablus, oradaki 2 bin kilometre karelik alanı gerçek sahiplerine teslim ettiysek, 140 bin kişi evlerine döndü. Biz işgalci değiliz. Biz sadece ülkemize yan bakan teröristleri kovalıyoruz. Onların peşindeyiz. Şimdi de yine Afrin'de o teröristleri askerimizle, polisimizle, jandarmamızla, güvenlik korucumuzla ve sağolsunlar çok ciddi bir mücadele ile ÖSO ile beraber kovalıyoruz. 

Hepsinin alnını karışlarız 
Birileri Rabia'yı terör örgütü sembolü olarak görüyor. Bay Kemal, bunun hangisi hoşuna gitmedi, bu bizim Rabiamız. Tek millet ne demek? 81 milyon, tek millet. Tek bayrak, şu bayrağımızın güzelliğine bak. Verdik, verdik, 18 milyon kilometre kareden, 780 bin kilometre kareye düştük. Kimse hesap yapmasın, hepsinin alnını karışlarız. Dinimizi böldürtmeyiz, ezanımıza dil uzatanların da dilini koparırız. İyisiniz, hoşsunuz ama marta iyi hazırlanacağız. Kapı kapı dolaşmaya hanım kardeşlerim, var mıyız? Şurada kapı komşunuz İstanbul, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, muhteşem. Boğazın altından bir de araç yürütmeye başladık, niye? Bize bu yakışır. Muasır medeniyetlerin üzerine çıkmak öyle lafla olmuyor bay Kemal. Sana hastaneleri verdiler, batırdın, bitirdin. 

Kaynak: Beyaz Gündem