Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul Fatih 6. Olağan İlçe kongresi'nde konuştu. İşte o konuşmadan ilgili bölümler;

BEDELİNİ ÖDEMESİ LAZIM

O kimyasal silahlarla o yavruların düştüğü durumu herhalde tasvip etmemiz mümkün değil. Kimse bunun faili, bunun bedelini ödemesi lazım. Böylece rejim son günlerde tırmandırdığı muhaliflere yönelik insanlık dışı hak, hukuk tanımaz saldırılarının cevapsız kalmayacağını görmüş oldu.Ancak kimyasal saldırıya düzenlenen bu hassasiyetin konvansiyonel silahlarla katledilen yüz binlerce masum sivil için de gösterilmesini istiyoruz.

SURİYE'DE OYNAN OYUN BAŞKA

Maalesef Suriye'de oynanan oyun başkadır. Suriye'de yapılan iş, önce rejimin zulmüne sessiz kalmak, ardından bir terör örgütünün el altından destekleyip sahaya sürülmesi, sonra da başka bir terör örgütüyle asıl projeyi hayata geçirmektir. Bunları kimse görmezden gelemez ama biz bunları hep konuştuk, hep söyledik. Biz bu oyunu çoktan çözdük. Biz eğer hedef DEAŞ'sa biz DEAŞ'la zaten savaşıyoruz ya. Biz DEAŞ'a karşı mücadelemizi verdik. Nerede? Fırat Kalkanı Harekatı'nda 3 bin DEAŞ'lıyı biz oralardan etkisiz hale getirerek attık.

KONVENSİYONEL SİLAHA DA DUR DİYELİM

Burada tüm dünyaya çağrıda bulunuyorum, kimyasalı ile konvensiyoneli ile kitle imha silahlarının her çeşidini masaya yatıralım. Suriye'de yaşanan son krizi yeni silahlara kaynak aktarmanın değil bu imkanları insanlığın yararına kullanmayı gündeme getirelim.