Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Elazığ'da "Millete hizmet yolunda, kutlu yürüyüşe devam" sloganlı mitingde halka seslendi. ABD'nin besiciliğini yaptığı ve ordu sanılan çapulcuları bölgede barındırmayacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin operasyonunun sinyalini de vermiş oldu.

BİR HAFTA OLMADAN DARMA DAĞIN EDERİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yılanla yatağa giren neticelerine katlanır. Biz kendi başımızın çaresine bakarız. Ordu kurdukları çapulcuları bir haftayı bulmaz darmadağın ederiz" ifadelerini kullandı.

AFRİN OPERASYONUNUN SİNYALİNİ VERDİ

Erdoğan, "Fırat Kalkanı Harekatı ile terör koridorunu tam ortasından bıçak keser gibi attık. Bir gece ansızın vurduk. İdlib operasyonuyla bu koridorun batı kanadını çökertiyoruz. Afrin'deki teröristler teslim olmazsa orayı da başlarına yıkacağız. Münbiç'te bize verilen sözler tutulmazsa kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

FİTNE ÇUKURUNU KAPATACAĞIZ

Öte yandan bölge güvenliği için gerekenlerin yapılacağını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgede hiçbirimizin istemediği bir sıkıntı yaşanırsa sebebi bizi yalanlarla oyalayandır. Biz fitne çukurunu kapatacağız" dedi.

Erdoğan, "Dün Cerablus'tan El Bab'a kadar 3 bin DEAŞ'lıyı imha etmiştik. Yarın gerekiyorsa 3 bin teröristi daha imha ederiz. Bu mücadelede karşımızda yer alacak olanlar dönüp kendilerine bir baksınlar. Bu devletin tek bir çakıl taşını, milletin tek bir evladını kimseye kaptıracak değiliz" dedi.

FETHİ SEKİN'İ HATIRLATTI

Konuşmasında Kahraman polislerimizden Elazığılı Fethi Sekin'i de hatırlattı. Erdoğan;

"Vatanımızı böldürtmeyeceğiz. Buna tevessül edenler karşısında bir olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız. Elazığ tarihinin her döneminde cesaret abidesi kahramanlar çıkarmış bir şehirdir. Bunun son örneği Fethi Sekin kardeşimizdir. Türkiye 1984 yılından bu yana terörle mücadele yürüten bir ülkedir. En vahşi örgüt PKK'nın milletimize musallat oluşunun üzerinden 34 yıl geçti" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Beyaz Gündem