Erdoğan, Fransa’da Kur'an-ı Kerim’den bazı ayetlerin çıkartılmasını isteyen bildiri yayımlanması hakkında, “Biz Batı ülkelerini İslam düşmanlığı, Türk düşmanlığı, yabancı düşmanlığı, ırkçılık konusunda uyardıkça adımız kötüye çıkıyor. Ey Batı, bak bizim kutsal kitabımıza saldırdıkça şunu bilesiniz ki; biz sizin kutsallarınıza saldırmayacağız ama sizi alaşağı edeceğiz” dedi.

“BİZ SİZİN KUTSALLARINIZA AYNI DİLLE SALDIRMAYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında geçtiğimiz günlerde Fransa’da bir grup yazar ve siyasetçinin Kur'an-ı Kerim’den bazı ayetlerin çıkartılmasını isteyen bir bildiri yayınlamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Bunu söyleyenlerin Kur'an-ı Kerim’den haberlerinin olmadığı çok belli de, acaba ömürlerinde kendi kitapları İncil’i hiç okumuşlar mıdır veya Tevrat’ı okumuşlar mıdır veya Zebur’u okumuşlar mıdır?” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Okusalar herhâlde İncil’in de yasaklanmasını isterler. Ama bunların böyle bir sorunu, böyle bir derdi asla yok. Biz Batı ülkelerini İslam düşmanlığı, Türk düşmanlığı, yabancı düşmanlığı, ırkçılık konusunda uyardıkça adımız kötüye çıkıyor. Ey Batı, bak bizim kutsal kitabımıza saldırdıkça şunu bilesiniz ki; biz sizin kutsallarınıza saldırmayacağız ama sizi alaşağı edeceğiz, bunu da bilin. Siz her şeyden önce kimsiniz de bizim kutsalımıza veya kutsallarımıza saldırıyorsunuz. Biz sizin ne denli aşağılık olduğunuzu biliyoruz. Bunu zaten her yerde yaptınız, yapıyorsunuz, yeni tanımadık sizi. Fakat ne kadar siz bunları yapsanız da biz sizin kutsallarınıza aynı dille saldırmayacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan kim ne derse desin, hakikatleri haykırmayı sürdüreceklerini söyleyerek kendi iktidarları döneminde Türkiye olarak hiçbir ülkeye, hiçbir uluslararası kuruma kayıtsız şartsız bağlılık veya kayıtsız şartsız husumet anlayışıyla hareket etmediklerini belirtti. “Biz kişilere değil ilkelere bağlıyız.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karşımızdakiler bu ilkelere uyarsa ne ala, uymazlarsa hiç kusura bakmasınlar, Türkiye kendi çıkarları doğrultusunda dilediğini yapmakta serbesttir; bu da böyle bilinsin” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda önümüzdeki dönemde seçimler için 600 kişilik bir listeyi pek çok ölçüyü ve dengeleri hesaba katarak oluşturacaklarını, bu konuda tek dertlerinin halkın karşısına en idealiyle çıkmak olduğunu belirtti. Meclis grubu ne kadar güçlü olursa yürütmede o kadar rahat edeceklerini tekrar eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın da şu ana kadar gayet iyi gittiğini, diğer partilerin kurduğu “üç benzemez” ittifakının tersine tek adayla milletin karşısına çıkacaklarını ifade etti.