CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından milletvekili adayı gösterilmek istenen ancak Bülent Tezcan’ın talebi doğrultusunda üzeri çizilen Eren Erdem, itirafçı oldu. FETÖ’ye yardım suçunu işlediği gerekçesiyle yargılanan ve Almanya’ya kaçarken yakalanan Eren Erdem; FETÖ’nün MİT TIR’larını durdurmasına ilişkin tutanakları Bülent Tezcan’dan aldığını, FETÖ’nün yayın organlarına desteğe ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile gittiğini ifşa etmesi partide büyük bir paniğe neden oldu. 24 Haziran’da yapılacak seçim öncesi açıklanan milletvekili aday listesinin ardından yaşanan krizle boğuşan CHP’de, Eren Erdem’in de çözülmeye başlaması; “CHP’de cerahat patladı” olarak yorumlandı. Erdem’in susturulmadan gözaltına altına alınarak bildiklerini resmiyete dökmesi gerektiğini belirten hukukçular ve akademisyenler, FETÖ’nün siyasi ayağı olan CHP’nin deşifre olduğunu söylediler.

SOFUOĞLU: KORUNMAYA ALINMASI GEREKİYOR

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, “Eren Erdem’in bu açıklamaları üzerine savcıların derhal harekete geçerek, Eren Erdem’in korunmaya alınması gerekiyor. Başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere ismi geçen herkesin ifadelerinin alınması gerekir. Kılıçdaroğlu, MİT TIR’ları hadisesini başından beri biliyordu ancak hâlâ gizliyor. O yüzden suç ortağıdır. MİT TIR’larının devlet sırrı olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, o görüntüleri yayınlanmadan önce izlediğini açıklamıştı” ifadelerini kullandı.

CHP’nin FETÖ ile olan ilişkisine de değinen Prof. Dr. Sofuoğlu, “Son yaşanılanlar CHP’nin FETÖ ile çok açık bir şekilde iş tuttuğunu gösteriyor. Bu işbirliği nerde başlıyor? Kılıçdaroğlu’nun kaset kumpası sonucu partinin başına geçmesi ile başlıyor. 15 Temmuz gecesi havalimanından tankların oradan geri çekilmesini kim sağladı? Özellikle Kılıçdaroğlu’nun kamuoyunun bildiği birçok şaibeli olaya karıştığı aşikardır” açıklamasında bulundu

TORAMAN: SAVCILIK HAREKETE GEÇMELİ

Avukat Cüneyt Toraman, “Bu noktadan sonra yargı işini kendisi yapmalı. Anayasada açıktır; terör suçları dokunulmazlığı kapsamaz. Niçin farklı muamele yapılıyor? Savcılığın, Eren Erdem’in televizyondaki yayınını ihbar kabul etmesi lazım. İlla birilerinin gidip dilekçeyle başvurmasına gerek yok. Eren Erdem’in ‘ben savcılığa gidip ifade vereceğim’ demesine de gerek yok. Bu adam bu sözleri silah tehdidi altında konuşmadı. Bu görüntüleri savcılık esas alıp, derhal harekete geçilmesi gerekiyor. Belki etkin pişmanlıktan faydalanmak isteyebilir. Süreç uzarsa, bir-iki ay sonra ifadeye çağrılırsa ‘ikna edilebilir’. Hiçbir bilgiye de ulaşılamaz. Sonuçta bu kişi kaçarken yakalandı. Kaçma şüphesi olan bir kişi tutuklanır mı tutuklanmaz mı?” dedi.

22 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Gazetemiz Akit, FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişiminde yasadışı ses kayıtlarını servis ettiği dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olan CHP Milletvekili Erdem’in FETÖ’ye yardımın da aralarında bulunduğu 3 ayrı suç kapsamında 9.5 yıldan 22 yıla kadar hapsi istendiğini yazmıştı. Eren Erdem hakkındaki iddianame İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamenin kabulü ile birlikte Erdem hakkında yurtdışına çıkış yasağı da konuldu. Mahkemece hazırlanan tensip metnine göre, Erdem 19 Eylül 2018 günü saat 10.00’da hakim karşısına çıkacak. Suçlamalar ise ‘Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek’, ‘Gizli tanığı deşifre etmek’ ve ‘Soruşturmanın gizliliğini ihlal.’

EREN ERDEM'E JET SORUŞTURMA

Bu arada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, CHP Milletvekili Eren Erdem’in dün bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalar ve verdiği bilgiler doğrultusunda soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Yeni Akit (Muhammed Uzun)