Tükiye'nin çeşitli yerlerinde ki esnaflardan ekonomik kalkınmaya destek amacıyla gelen hediye hizmet ve ürünler gündem de vatan sever esnafların ne derece çok olduğunu da gösterdi.

Bugün gündeme düşen sadece bir kaç örnek esnafın döviz bozdurana destek kampanyası;

Dövizini bozdurana kulaklık ve cep telefonu kılıfı hediye

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde bir cep telefonu bayisi, dövizini bozduran vatandaşlara kulaklık ve cep telefonu kılıfı hediye ediyor.

Ceylanpınar ilçesine bağlı Gazi Caddesindeki dükkanında cep telefonu satan Orhan Geçen, Dolar’ın rekor seviyede yükselmesine tepki göstermek amacıyla kampanya başlattı. Geçen, Dolar ve Euro’sunu bozdurup makbuz getiren herkese kulaklık ve cep telefonu kılıfı hediye ediyor.

Küçük esnaf olarak mağdur olduklarını söyleyen Geçen, "Yeni bir iş yeri açtım. Telefon ve telefon aksesuarları üzerine alışveriş yapıyorum. Bir aydır avro ve dolardaki artış nedeniyle alışveriş yapamaz hale geldik. Bu artış dolayısıyla biz küçük esnaflar mağdur oluyoruz. Bunun için böyle bir kampanyayı başlattım. Bu kampanyayı başlattığım günden beri gerek sanal alemde gerekse müşterilerimden olumlu tepkiler aldım. Avro’ya ve Dolar’a yönelik tepki kampanyam devam edecektir" dedi.

Geçen, iş yerinin camına "Dolar ve Avro’sunu bozdurup makbuz getiren herkese kulaklık ve cep telefonu kılıfı hediye" yazılı bir pankart astı. Yaşanan tepkiye ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.

Zücaciyeci esnafından “dövizi bozdur, oyunu boz” kampanyası

Afyonkarahisar’da bir zücaciye mağazası, en az 300 Dolar ve Euro’sunu bozdurarak alışverişe gelen müşterilerine makbuzlarını gösterme şartı ile mevcut fiyat üzerinden yüzde 20 indirim yapmaya başladı.

Ahmet Keser isimli bir zücaciye esnafı, ekonomiye destek vermek amacı ile örnek bir kampanya başlattı. Keser, Türkiye genelinde başlatılan “dövizi bozdur, oyunu boz” kampanyasına destek vermek amacı ile 300 dolar ve Euro’sunu bozdurarak alışverişe gelen müşterilerine makbuzlarını gösterme şartı ile mevcut fiyat üzerinden yüzde 20 indirim yapmaya başladı. Kampanyayı iş yerine astığı bir afişle birlikte sosyal medya üzerinden duyuran Keser, kampanyanın müşterilerinden yoğun ilgi gösterdiğini de ifade etti. İlk 2 günde yaklaşık 60 müşterinin kampanyadan yararlandığını ifade etti.

Fındık Tanıtım Grubu dövizlerini TL’ye çeviriyor

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Haydar Gören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyarak döviz varlıklarını TL’ye çevirme kararı aldıklarını bildirdi.

Karadeniz ile İstanbul Fındık ve Mamülleri İhracatçıları Birlikleri bünyesinde kurulan ve fındık ihracatından yapılan kesintiler ile reklam ve tanıtım faaliyetlerini yürüten Fındık Tanıtım Grubu, hesaplarında bulunan dövizleri Türk Lirasına çevirme kararı aldı.

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik gelişmeleri değerlendiren Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı İlyas Edip Sevinç ile İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Haydar Gören, Cumhurbaşkanımızın çağrısını da dikkate alarak döviz varlıklarını Türk Lirasına çevirme kararı aldıklarını, uygulamaya ise bugünden itibaren başlayacaklarını belirtti.