Akit'in haberinde çarpıcı ifadeler şöyle yer alıyor;

Devlete olan düşmanlıklarını her fırsatta çekinmeden dile getiren malum kesim, saldıracak konu bulamayınca kendi senaryolarını yazmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ve ülke genelinde geniş yankı uyandıran Burak Mengü olayı, bunun en önemli örneklerinden biri…

Sözde gazeteci Nevşin Mengü’nün kardeşi, sözde avukat Burak Mengü, geçtiğimiz günlerde polis ekiplerince kaçırıldığını iddia etmiş ve Nevşin de bu haberi yaymış, yaygara koparmıştı.  Çok geçmeden kartel medyası tarafından yayılan bu haberin kısa süre sonra yalan olduğu ortaya çıkmış ve polis Burak Mengü hakkında suç uydurmaktan işlem başlatmıştı.

Nevşin Mengü, sahtekârlıklarının ortaya çıkmasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden özür dileyerek çark etmiş ve bunun bir gazetecilik hatası olduğunu söylemişti.

Bu rezalete ilk günden beri sahip çıkan sözde gazeteciler ve siyasiler, olayın aydınlanmasını beklemeden devlete saldırmaya başladı. Bazıları o kadar ileri gitti ki, devletin içinde hukuk tanımayan polislerin olduğunu iddia ederek devlete olan güveni sarsmaya çalıştı.

Aralarından bazıları olay aydınlandıktan sonra çark edip özür dilese de, henüz etrafta kirli bilgiler dolaşırken devlete karşı bir dil kullanmaları ve hatta FETÖ ağzıyla konuşmaları dikkatleri çekti.