FIFA Yöneticisi Bjorn Vasallo Yunanistan'ın Spor Bakanı Yardımcısı Yiorgos Vassiliadis'e yazdığı mektupta, FIFA'nın futbolda bütün şiddet eylem biçimlerine karşı kesin ve sağlam bir yaklaşım beklediğini söyledi.

Yunanistan futbol kulübü POAK'ın Başkanı Ivan Svvidis sahaya belinde kılıflı bir tabancayla sahaya fırlayınca futbolla ilgili şiddet krizi başladı. FIFA delegasyonu konuyu görüşmek üzere Yunanistan'a yol aldı.

Yunan-Rus işadamı Savvidis ise eyleminden dolayı özür diledi ancak Avrupa Kulüp Federasyonu PAOK'u ani bir kararla PAOK'un üyeliğini askıya aldı. Savvidis, “Olanlardan dolayı çok üzgünüm. Sahaya kesinlikle bu şekilde girme hakim yoktu” dedi.

YUNAN MİLLİ TAKIMI AVRUPA ŞAMPİYONASINDAN MEN EDİLEBİLİR

Savvidis hakkında çıkarılan yakalama kararı sonrası 24 saattir kaçıyordu. Kendisi de Yunan futboluna “tamamıyla bozuk” demişti. Spor Bakanı Yardımcısı Vassiliadis ise Tsipras ile yaptığı acil toplantı sonrası ligin herkesin üzerinde anlaştığı yeni bir çerçeve çizilene kadar başlamayacağını belirtti. Vassiliadis aynı zamanda hükümetin, olay sonrası şok olduğunu belirten Avrupa Futbol Federasyonu UEFA ile yakın temas halinde olduğunu ifade etti.

FIFA YÖNETİMİ KADROSU DA TEHLİKEDE

Yunan milli takımının gelecek sezon Avrupa şampiyonasına katılıp katılmayacağı şimdiden belirsiz ancak Vassiliadis sadece milli takımın etkilenmeyeceğini söylemekle yetindi. FIFA şiddeti kazıyacak gerekli önlemler alınmazsa Yunan futbol birliğinin FIFA yönetimi üyeliğinin askıya alınacağı konusunda uyardı.

Kaynak: Time Türk