Törene Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep Milletvekilleri Akif Ekici, Mehmet Gökdağ, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, adli, mülki ve askeri erkân, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve mesleki teşekküllerin temsilcileri, şehit aileleri ve gazi derneklerinin üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlarımız katıldı.  
 
Düzenlenen törende Atatürk Anıtı’n çelenklerin sunumunun ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gaziantep’e tevcih edilen İstiklal Madalyası, Bakan Gül, Vali Yerlikaya, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin ve protokol heyetince bayrağımıza toka edildi.
 
Törende bir konuşma yapan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Kurtuluş Savaşı’nda Gaziantep’te verilen destansı mücadeleye değinerek, "Her şehrin bir namı var, ama dünyada “Gazi” olan tek şehir Gaziantep’tir. Gazilik unvanı öyle kolay alınmadı. Bu unvan, gazilik aşığı bir memleketin evlatlarına verilmiştir.” dedi.
 
Bakan Gül, “Türk Milleti tarihi boyunca esaret altında kalmamıştır. Bu milleti kimse esir edemez. Dünyada birçok millet esaret yüzü görmüş, ancak Türk Milleti hiçbir zaman esir alınamamıştır. Alamazlar da. Bunu 15 Temmuz’da bir kez daha ispatladık. Hain darbe girişimini de; biz gazi oluruz, şehit oluruz ama asla bu vatanı böldürtmeyiz, esaret altına alamazsınız diyerek engelledik ve bir kez daha “Gazi” olduk.” dedi.
 
Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı’na da değinen Bakan Gül, “Bugün yine şehitlerimiz var. Bu ülke yaşayacaksa onlar sayesinde yaşayacak. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok, işgal etmek gibi bir amacımız da asla yok. Bu ülkenin bir karış toprağını da kimseye vermeyiz. Şehit oluruz, gazi oluruz bir karış toprak vermeyiz” dedi.
 
Tören Gazilik Beratı ve şiirlerin okunmasıyla sona erdi.