Çünkü uyurken dolaşım sistemi yavaşlar ve beden sıcaklığı artığı için az ve oldukça bol kıyafetler giyilmelidir. Böylece kan dolaşımı olacak ve sabah kalktığınızda dinç olarak uyanacaksınız. Kadın ve erkek gecelik modelleri olsa da onlinegiyim.com verilerine göre kadın dantel gecelik modelleri daha çok dikkat çekicidir ve daha fazla satılmaktadır.

Geceliklerde Kullanılan Kumaşlar

Kadın gecelikler çekici olduğu kadar kumaşları da parlak ve güzeldir. Her şeyden önemlisi doğal malzemelerden yapılan tüm kıyafetler en sağlıklı olanıdır. Pamuktan yapılan gecelikler kışın sıcak tutarken ince olanları yazın serin tutar. Yumuşak olmasından dolayı bedeni rahatlatarak hemen uykuya dalmanızı sağlar. Viskon da doğal kumaşlardan birisidir. Viskon kayın ağacından yapıldığı için bedeni rahatlatır. Üstelik parlak görünümünden dolayı size zengin bir görünüm kazandırır. Dayanıklı, yumuşak, kaygan bir kumaş özelliğine sahiptir. Viskon ile polyester karışımı geceliklerde vardır. Bunların dışında saten, fuşya ve ipek kumaşlarda oldukça parlak ve gösterişlidirler. Satende geceliklerde çok kullanılan bir kumaş türüdür.

Gecelik Modelleri

Gecelik denilince ilk akla bayan gecelikler gelir. Bayan gecelikleri oldukça Gösterişli ve şahane görünüme sahiptir. Askılı, mini gecelikler olduğu gibi bunların üstüne giyilebilecek uzun pardesü tarzı ceketleri olan modelleri de vardır. En dikkat çekici modelleri ise fantezi olan geceliklerdir. Bunlar dantelli, dekolteli, tüllü, ince işçiliği olan, iç gösteren kıyafetlerdir. Şeffaf gecelikler iç çamaşırı ile takım olup üstündeki gecelikler iç çamaşırları gösteren cinstendir. Normal gecelikler ise oldukça şirin tasarımı olan üzerinde çiçek ya da desen süslemesi bulunan geceliklerdir. Penye tipi gecelikler ise fazla açık olmayan uzun kollu, askılı, midi, mini, fırfır ve dantel detaylı, çiçekli ya da desenli gibi oldukça şirin ve şık modellerdir. Bunların dışında ONLINEGIYIM sitesine bakacak olursanız sportif görünüm elde eden sevimli karakter baskılı eteğin uçları püsküllü gibi modeller de vardır. Bazı gecelikler de pijama takımlarını andıran üst ve altı takım olan geceliklerdir. Bunlar sade ve parlak kumaşlardan yapılabileceği gibi renkli ve desenli kumaşlardan da yapılabilirler. Hamileler ile loğusalar içinde gecelikler vardır ve bunlar da onlara özel karın bölgesi geniş ve rahattır.