Ülkemizde eğitim sistemi anaokulları ile başlamakta ve temel eğitimlerde çocuklara mantığını kavratmak sureti ile eğitimler verilmeye çalışılmaktadır. İngilizce eğitimi de bu sıralarda başlamakta ve şarkılar, hikâyelerle sayılar, harfler, mevsimler, günler, renkler gibi temel İngilizce Kelimeler çocuklara öğretilmektedir. Bu şekilde öğrendiklerini unutmayan çocuklar ileriki yıllarda pratik ağırlıklı eğitim aldıklarında çok daha başarılı dil gelişimleri olabilmektedir. Okul sıralarında kaliteli eğitim alamayan bireyler genellikle yurt dışı eğitimlerine yönelmekte ve dil eğitiminde kaliteli tercihler yapmaktadırlar. Yurt dışı dil eğitim programlarının avantajı, ana dili ingilizce olan eğitmenlerden ingilizce eğitimi almak ve sürekli ingilizce konuşmak zorunda kalındığı için mecburen kendini ifade etmek için dil eğitiminde hızlıca ilerlemek olacaktır. Yurt dışı eğitimler için yeterince zaman ve bir o kadar da bütçe gerekli olmaktadır. Bu nedenle iş dolayısı ile ya da yeterince bütçe sahibi olmayan bireyler bu eğitimlerden mahrum kalabilmektedirler.

Online eğitim sistemi olan konuşarak öğren, bu alanda yurt dışı kalitesinde hem ekonomik hem de kaliteli İngilizce eğitimleri vermektedir. Üstelik oturduğunuz yerden sabit telefon aracılığı ile sohbet havasında verilen derslerle hem çok eğlenecek hem de dil seviyeniz çok hızlı bir şekilde ilerleyecektir. Öncelikle eğitmenler kursiyerlerin İngilizce dil seviyelerini kontrol etmektedir. Bunun ikin birkaç dakikalık telefon görüşmesi yeterli olacaktır. Terzinin istediğiniz elbiseyi tam üzerinize göre dikmek için ölçü alması gibi, eğitmenlerde ne seviyede olduğunuzu tespit eder ve gelişimizi pozitif yönde etkileyecek bir program oluşturulur. Kurs başında alacağınız eğitimle ilgili her ayrıntı bireylerin durumlarına göre ayarlanır. Hatta ödev sıklığı ve çokluğu da zaman ayırabileceğiniz kadar verilir. Sitesinde eğitim talebi bulunduğunuzda adınıza bir öğrenci paneli açılacak ve gelişimizi bu sayfa üzerinden takip edebileceksiniz. Her gün verilen dersler mp3 formatında bu panele aktarılmakta ve daha sonra kendi eksiklerinizi görerek telafi imkânı sunulmaktadır. Bu mp3’lerde dersler haricinde eğitmen önerileri ve bir sonraki ders için ezberlenmesi gereken kelimelerde verilmektedir.

Haftanın 6 günü dersler devam etmekte, Cuma günlerinde değerlendirmeler yapılmaktadır. Eğitmenler çeşitli tavsiyelerle kursiyerleri yönlendirmekte ve pratik ile birlikte götürülen gramer eğitimlerinin kişilerin zihinlerine iyice yerleşmelerini sağlamaktadırlar. Eğitmenlerin hazırladığı programlar adım adım takip edildiğinde istenilen seviyede ingilizce bilgisine çok kısa zaman dilimleri içerisinde ulaşılacaktır. Eğitim için sabah 06.00’da başlayan mesai gece saat 00.00’a kadar devam etmektedir. 10- 20- 30 dakikalık eğitim sürelerinden birini seçerek eğitime anında başlanabilir. Oturduğunuz yerden iş dönüşü keyif çayınızı yudumlarken derslerinizi alabilir, kendinizi sürekli geliştirebilirsiniz. İngilizce konuşulmadıkça unutulabilir. Bu açıdan konuşarak öğren sistemi bu alanda öğrendiklerini unutmak istemeyenler içinde çok pratik bir özel ders niteliğinde olacaktır. İngilizce, gide