İşte o haber;

CHP’nin kanalı olarak bilinen ve gayrı milli yayınları ile toplumun büyük tepkisini çeken Halk TV, geçtiğimiz günlerde ani bir kararla kanalda program yapan Can Ataklı’nın görevine son verdi. Karar sonrası Halk TV’yi topa tutan Ataklı’nın Kemal Kılıçdaroğlu veya Deniz Baykal’ın talimatı doğrultusunda kanaldan kovulduğu iddia edildi.

Halk TV ve Can Ataklı arasında yaşanan bu skandal gerilim, kanalın geçtiğimiz dönmelerdeki kabarık sicilini akıllara getirdi.

DEFALARCA DARBE BİLDİRİSİNİ YAYINLADILAR

15 Temmuz darbe girişimi gecesi TRT’yi işgal eden Fetullahçı Terör Örgütü’ne mensup teröristler, spiker Tijen Karataş’a silah zoruyla darbe bildirisini okutmuştu. Kalkışma gecesi ‘darbe yanlısı’ bir yayın politikası izleyen Halk TV, o gece defalarca FETÖ’cü teröristlerin darbe bildirisini yayınlamıştı. Kanal, TRT’nin işgalden kurtarılması ve normal yayın akışına geçilmesinden sonra da “utanç bildirisini” yayınlamaya devam etmişti.

FETÖ’CÜLER HALK TV’DE CİRİT ATTI

AK Parti karşıtlığı nedeniyle birçok kez FETÖ’ye yakın isimleri programlarda ağırlayan Halk TV, adeta örgütün cirit attığı medya organlarından birine dönmüştü. Sözcü yazarı Soner Yalçın da Halk TV’nin FETÖ’cüleri ağırladığını itiraf ederek, tepkisini “Halk TV’ye çıkıp Paralel Yapı övgüsü düzenlere ne diyeceğiz?” sözleriyle dile getirmişti.

KUR’AN KURSLARINA HAKARET

Halk TV'de yayınlanan programda konuşan başörtüsü düşmanı Ayşenur Arslan ve Hüsnü Mahalli, Diyarbakır’da meydana gelen ve 6 öğrencinin yaşamını yitirdiği yangın sonrası Kur’an kurslarını hedef alarak Müslümanların kutsalına hakaret etmişti. Arslan, bir diğer yayınında ise Ankara’yı kana bulayan kadın terörist Seher Çağla Demir için 'kızcağız’ ifadesini kullanarak terör seviciliğine soyunmuştu.

HALK TV’DE ‘HEPİNİZİ DENİZE DÖKERİZ’ KEPAZELİĞİ

16 Nisan 2017 tarihinde yapılan ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin oylanacağı referandum öncesi Halk TV’ye çıkan CHP Milletvekili Hüsnü Bozkurt, “Evet çıkarda hepinizi denize dökeriz” tehdidinde bulunmuş ve gelen tepkiler üzerine ‘geri vites’ yapmak zorunda kalmıştı.

HALK TV’DE AFRİN SKANDALI

Zeytin Dalı Harekatı’nın başladığı günlerde ‘Milli Eğitim’den talimat’ başlıklı bir habere yer veren Halk TV, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’deki teröristleri temizlemek için başlattığı operasyonu ‘saldırı’ olarak nitelendirmişti.