Bu haber bir çok kesim için hayat kurtarıcı olabilir, çünkü ücretli yada ücretsiz olarak evcil hayvan sahiplenme esnalarında dolandırıcılık aldı başını gidiyor. Bu haberin sizi belki pek ilgilendirmeyeceğini düşünüyor olabilirsiniz fakat konu hakkında bilgi sahibi olmanız sizin çevrenizdekilerin hem parasının hem hayatının hem de hayallerinin çalınmamasına sebep olacaktır.

Konu tamamen örnekli anlattığımız gibidir

İnternete ücretsiz evcil hayvan ilanları veriliyor, verdikleri ücretsiz evcil hayvan ilanlarında beyan ettikleri evcil hayvanlar Pomeranian gibi fiyatı 6.000 ila 38.000 tl arasında olan en pahalı ırklar oluyor. Bu ırk pahalı olduğu kadar dünyanın en sevimli köpekleri olduğu için, onu ücretsiz görünce balıklama hemen sahibi olmak istiyorsunuz.

Dolandırıcılar ise bu yavruların ilanını doğu yada doğukaradeniz bölgelerinden vermektedirler ki erişim kolay olmasın.

Size ücretsiz sahiplendirebileceklerini fakat size göndermek için Pet nakil firması ile göndereceklerini ve bunun bedelinin ör. 400 TL olduğunu, bu parayı yatırdığınızda size hemen göndereceklerini söylüyorlar.

Hayvanlar öyle sevimli ki borç harç bulup o parayı yatırırsınız.  


Giden sadece paranız değil

Paranız gitti orası sorun değil fakat bir'de kayıt için TC kimlik numaranızı verdiniz mi hayatınız kaydı demektir. Çünkü bu dolandırıcılar paraları Cebe Havale sistemi ile hiçbir hesap numarasına ihtiyacı olmadan çekebilmektedirler, bu parayı çekebilmek için bir TC kimlik numarasına ihtiyaçları var. Parayı gönderen kişi'de kayıt için kendi TC kimlik numarasını vermiş ise, dolandırıcının bir sonraki sahte ilanında kullanacağı isim "daha önce kayıt için TC kimlik numarasını vermiş olan" dolandırdığı vatandaş oluyor.  

Hem dolandırılıyor hem sicilinize "kendinizi ispat edene kadar" dolandırıcı damgası vurulmuş oluyor. Konuyu teyid etmek için internete ücretsiz pomeranian dolandırıcılığı yazarak yüzlerce mağdurun yorumlarını okuyabilirsiniz.  

Çözümü ise çok basit  

Bu sistemi çözmüş ve benzeri bir çok dolandırıcık yöntemini 2 yıldır inceleyen kargokontrol.com isimli bir firma geçtiğimiz günlerde TV8'5 kanalına konuk oldu. Tüm internet alışverişi dolandırıcılık yöntemlerine karşı 81 il'de 460'dan fazla araç ile satıcı kontrolü gibi hizmetler vermektedir. Hayvanseverler için ise Pet kargo yada ücretsiz satıcı analizi gibi bir çok yararlı hizmet vermektedir.

Ücretli yada ücretsiz sahiplenmek istediğiniz evcil hayvan sahibinin telefon numarasını veriyorsunuz sizin için güvenilir olup olmadığı hakkında size rapor göndermektedir.  

Güvenilir bulsa bile ülke genelindeki personellerinden sahiplenilmek istenen evcil hayvan sahibinin bulunduğu konuma en yakın personelini "evcil hayvan sahibinin yanına" Pet taksi gönderiyor ve kişinin elinde gerçekten beyan ettiği gibi bir evcil hayvan olup olmadığını teyid ediyor.  

Bu haber sizin olmasa'da bir sevdiğinizin parasını, hayallerini yada hayatını kurtarabileceği için paylaşmanızda fayda var.