Terör örgütü PKK’nın asker ve sivil gözetmeksizin düzenlediği saldırılara sessiz kalan HDP’nin Diyarbakır Bağlar ilçesindeki parti binasında bulunan tuvaleti ‘Kuş yuva yaptı’ gerekçesiyle kullanıma kapatarak algı operasyonu yaptığı ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP yeni bir algı operasyonuna imza attı. Her fırsatta, demokrasi, özgürlük, ve barıştan dem vuran ancak teröristlerin asker sivil gözetmeksizin düzenlediği saldırılara sessiz kalan HDP’nin Diyarbakır Bağlar ilçe binasındaki tuvaleti ‘kuş yuva yaptı’ gerekçesiyle kapattığı ortaya çıktı. ‘Duyarlılık’ adlı altında yapılan eylemde tuvaletin kapısına ‘Kuş yaptığı için bir süre kullanmayalım’ yazısı asılırken, başta CNN Türk olmak üzere çeşitli haber siteleri söz konusu haberi kullanarak HDP’nin algı operasyonunda rol aldı. CNN Türk’ün gelen tepkiler üzerine bir süre sonra haberi kaldırdığı da gözlerden kaçmadı.

TERÖRE KARŞI SESSİZLER

Yıllardır PKK’lı teröristlerin asker ve sivil gözetmeksizin düzenlediği alçak saldırılara tek kelime etmeyen ve hatta saldırıları kınama cesareti bile gösteremeyen HDP’nin insan hayatına verdiği değer apaçık ortadayken, partililerin söz konusu tuvaleti ‘hayvan hayatına karşı duyarlılık’ söylemiyle kapatması HDP’nin ikiyüzlü yüzünü bir kez daha ortaya çıkardı. HDP’nin bu tavrı sosyal medyada büyük tepki toplarken, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, yayınladığı mesajında, “Kuşu rahat vurmak için yapmışlardır. Sonuçta dağda yere izmarit atmayıp, şehirde kendini patlatan adamlar.” İfadelerini kullandı.


Kaynak: Yeni Akit