Kamu ihalelerine iştirak eden çok sayıda şirket bulunmakta ve bu ihaleler şirketler açısından büyük önem arz etmektedir. Gerçekten de bu şirketler, binlerce çalışanını bu alanda organize eden eğitimlere göndermektedir. Ancak alanın spesifik yapısı gereği, içerik bakımından tatmin edici eğitim programları her zaman gerçekleştirilememektedir. Yine birkaç il dışında da eğitim programları organize edilmemektedir. 

Özellikle İstanbul’da binlerce şirket kamu ihalelerine katılmasına karşın çok sayıda kapsamlı eğitim programı gerçekleştirilmemektedir. Yıllardır İstanbul’da bu alandaki ihtiyaca cevap vermeye çalışan Hakkakul Avukatlık Bürosu yetkilileri, onlarca şirketin yüzlerce çalışanına bu alanda eğitim verdiklerini belirtmekte ve yine bu alanda donanımlı eğitimcilere, hukukçulara ihtiyaç bulunduğunu vurgulamaktadır. Yetkililer, alanın teknik yapısı ve sürekli güncellenen mevzuatı gereği, onlarca şirketin ihale eğitimi talep etmesine neden olduğu ifade etmekteler. Önümüzdeki dönemde, bu taleplerin daha da artacağı ve donanımlı eğitimcilere ve hukukçulara da ihtiyacın da paralel şekilde artacağı düşünülmektedir.

Kamu İhale Hukuku gerçekten de çok farklı hukuk dallarıyla yakın ilişki içerisindedir. Ayrıca kendine has teknik yapısı da eklenince, bu alanda uzmanlaşmak zor olabilmektedir. Bu nedenle, şirketlerin ihale eğitimi almak istemeleri halinde programın içeriğini dikkatle incelemeleri ve gerekmesi halinde ihtiyaç duyulan konuları programa ekletmeleri tavsiye edilmektedir.