İslam dininin hükümlerini anlatan İhsan Şenocak’ın ifadelerinden, bazı taraflı yayın organları aşağılık bir iftirayı okuyucularıyla paylaştı. Şenocak’ın ensest ilişki ile ilgili herhangi bir pozitif veya negatif yorumunun dahi bulunmadığı paylaşımı “ensest ilişkiyi savundu” olarak yayınlandı.

İSLAM HUKUNU HATIRLATTI DİYE "ENSESTÇİ" YAPTILAR


İhsan Şenocak Hocaya saldıran yayın organlarının kaynak olarak gösterdikleri ve İhsan Şenocak'a ait olan Twitter paylaşımı;

İslam Hukuku, inancına göre annesiyle evlenen Mecusi’ye karışmaz. İslam esas alınsın; isteyen nikâhını Müftülük'te, karşı çıkan kilisede kıysın.”

İslam hukuku ile ilgili olan paylaşımı nedeniyle İhsan Şenocak hocaya, “ensest ilişkiyi savundu” iftirası atıldı. Bunun  dışında Şenocak’ın  ensest ilişkiyi savunduğuna dair herhangi bir açıklaması veya paylaşımı olmamasına ve savunmasının mümkün olmamasına rağmen uzun uzun haberler yapılarak, haber içeriklerine başlıkla herhangi bir alakası bulunmayan farklı içerikler eklendi.

OKUYUCU VE ZİYARETÇİLERİNİ “APTAL” YERİNE KOYDULAR

Aralarında gazetelerinde bulunduğu haber sitelerinde bulunduğu, İhsan Şenocak Hocaya saldırmak için kendi okuyucusunu “aptal” yerine koyan haberler, gazetecilik ahlakını ayaklar altına aldı.

İçerisinde İslam hukukunun bir kaidesini aktaran Şenocak’ın paylaşımı dışında hiçbir bilgi bulunmayan haberler, haber niteliği olmayan yorumlarla doldurularak paylaşıldı. Okuyucusunun aklıyla alay eden bu yayın organları, aynı zamanda okuyucusunu İhsan Şenocak aleyhinde algı operasyonlarıyla yönlendirmeye çalıştı.

Şenocak’ın Kadir Mısıroğlu hakkında ki sözlerini habere ekleyerek, kendi okuyucularını algı operasyonlarıyla etkileme gayretinden de geri durmayan haber yayınlarıyla, adeta okuyucularıyla alay ettiler.

Kaynak: Beyaz Gündem