İşletmeler için artık iş güvenliği uzmanları ve işyeri hekimleri ile çalışmaları zorunlu tutulmaktadır. Yönetmelik gereğince işletmenin durumuna göre yani ağırlık durumuna göre belirli sayıda iş güvenliği uzmanı çalıştırmaları gerekmektedir. Hafif, orta ve tehlikeli işletmelerin durumuna göre her 250 kişide, her 500 kişide ve her 1000 kişide bir iş güvenliği uzmanları çalıştırılması gerekmektedir. İşyeri hekimliği ise, hem çalışanların sağlıkları açısından ve hemde sürekli hastaneye gitmek yerine, direk olarak işyerinde ki hekim ile tedavi olunması sağlanmaktadır. Yöntem Akademi bu alanda sunduğu eğitimler sayesinde, iş güvenliği uzmanlığı eğitimi almanızı sağlıyor ve gireceğiniz sınavlarda başarılı olmanız ile birlikte, artık bu tür işletmelerde hizmet vermeye başlıyorsunuz. 4 yıllık Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği başta olmak üzere, çeşitli mühendislik fakültelerinden mezun olanlar, rahat bir şekilde bu eğitimleri alarak, belge sahibi olabilir ve sonrasında iş güvenliği uzmanı eğitimi için Yöntem Akademi ile çalışarak, işletmelere hizmet vermeye başlayabilirsiniz. OSGB ekibi için de bu eğitimleri alarak, şirketlere hizmet vermeye başlayabilirsiniz.

İşyeri Hekimliği Eğitimleri Nasıl Alınır ?

Yöntem Akademi bu tür eğitimlerin tamamını sağladığı için, işletmeler çalışanlarına sağlamak istedikleri eğitimi de kurumdan alıyorlar. Sonuç olarak iş güvenliği uzmanlığı eğitimi veya işyeri hekimliği eğitimi için sizlerde kurum ile gerekli eğitimlerin tamamını alabilirsiniz. Alacağınız bu eğitimler yeni işlere sahip olmanızı da sağlayacağından dolayı, kendi kariyeriniz için de bu eğitimleri almanız gerekmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının kararları neticesinde işletmelerde bu tür çalışanlara yer verilmesi gerektiğinden dolayı, bunların tamamını ve ayrıca OSGB için de istediğiniz eğitimleri alabilirsiniz. İşletmeler için de bu tür eğitimlerin çalışanlara sunulması gerekmektedir. Artık işyeri hekimliği eğitimi veya farklı eğitimler için, artık sizlerde uzman bir eğitim kurumu ile çalışabilirsiniz.

OSGB İçin Uzmanlık Eğitimi

Fabrikalar ve şantiyeler başta olmak üzere, bir çok farklı alanda da iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırılması gerekmektedir. Ortak Sağlık Birimi olan OSGB ise şirketler tarafından sunulmaktadır. Örneğin bir işletme de 50 kişi çalışıyorsa eğer, bu işletmenin iş uzmanı çalıştırmasına gerek bulunmamaktadır. Ancak bunun yerine, bu hizmetleri veren OSGB firmaları ile çalışarak, gerekli risk analizlerini yaptırabilecek, bunları düzeltecek ve buna göre iş güvenliğini elde etmiş olacaksınız. Her ne kadar firmalar, kendi çalışanları için bu tür eğitimleri almalarını sağlıyor olsalar da, bunların çok fazla olmadıklarını söyleyelim. Çünkü burada önemli olan iş verimliliği ve tabii ki maliyet. Yani işyeri hekimliği eğitimi yerine, firmalar yüzeysel olarak tüm çalışanlarının eğitim almasını sağlıyorlar.

Yöntem Akademi İş Güvenliği Uzmanlığı

İş güvenliği eğitimi için Yöntem Akademi ile sizde irtibata geçebilir ve gerekli eğitimleri almaya başlayabilirsiniz. Bu tür belgeleri almak ve yetkinlik sahibi olmak için, sizin kişisel olarak eğitim almanız gerekiyor. Bu her türlü önemli yani devlet tarafından işletmelerden istenen belgeli çalışanlar için geçerli bir durumdur. Bu nedenle iş sağlığı ve güvenliği için alacağınız iş güvenliği uzmanı eğitimi sayesinde, işletmenin zorunlu olarak alması gereken personel olabilirsiniz. Hem işyeri hekimliği eğitimi ve hemde İş güvenliği uzmanı eğitimi hakkında daha detaylı olarak bilgi almak istiyorsanız, bunun için sitesine girmeniz yeterli olacaktır.