Medyanın gençler üzerindeki etkilerinin yadsınamaz bir noktaya geldiği günümüz toplumlarında yeni neslin medya ve iletişim teknolojileri konularında daha duyarlı olarak eğitilmesinin büyük bir ihtiyaç haline geldiğini hepimiz görmekteyiz. Bu duyarlılığı arttırmak, Medya Okur Yazarlığı dersinin sadece iletişim fakültesi gazetecilik bölümü mezunları tarafından okutulmasını ve verilen kadro sayısının arttırılmasını sağlamak amacıyla sosyal medya üzerinde gazetecilik bölümü mezunlarınınbaşlattığı kampanyaya katılım artmaktadır.

Sosyal medya üzerinde mailler ve twetler yoluyla başlayan bu kampanya düzenlenen konferanslar ve imza çalışmalarıyla devam etmektedir.https://edilekce.tbmm.gov.tr/sitesinde  atılan imza sayısı her geçen gün artıyor. Tüm gazetecilik bölümü mezunları bu konuya duyarlı olan vekillerin konuyu meclise taşıması için çaba sarfediyor.

AB uyum sürecinde planlaması yapılan bu büyük atılıma  ''öğretmen'' statüsü ile destek olmaktan dolayı büyük gurur duyduklarını sosyal medyada ortak bir dille ifade eden gazeteciler Türkiyedeki tüm İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunları olarak Medya Okur Yazarlığı dersinin sadece gazetecilik bölümü mezunları tarafından okutulmasını, yurt çapına yayılarak zorunlu hale getirilmesini, kadro sayısının arttırılmasını istediklerini söylüyorlar.

İŞSİZ GAZETECİLER ORDUSU


Uzun yıllardır gerekli önemin gösterilmemesi nedeniyle her yıl on binlerce gazetecilik bölümü mezunu işsizlik ile karşı karşıya kalıyor. Kadro yetersizliği ve projelerdeki ağır ilerleyiş nedeniyle işsiz gazeteciler gittikçe çoğalmaktadır. Medya Okur Yazarlığı dersi bu konuda kesin çözüm sunuyor. 2007 den itibaren uygulamaya konulan bu uygulama sayesinde o binlerce gazeteciye öğretmenlik şansı doğuyor. Henüz pilot uygulama noktasındaki bu proje tüm yurtta uygulandığı ve zorunlu hale getirildiği takdirde bu sorunun ortadan kalkacağı düşünülüyor.

Kaynak: Beyaz Gündem (Sadık Tepe)