Ankara ile İstanbul arasını 3,5 saate indirecek olan ve çalışmalarına 74 yıl önce başlanan Yüksek Hızlı Tren bugün törenle hizmete girecek. Eskişehir ve Pendik Garında düzenlenecek törenlerle, Başbakan Erdoğan tarafından açılacak olan hızlı hat, Ankara-İstanbul arasındaki yolculuğu önce 3.5, ardından da 3 saate indirecek. Yılda 7.5 milyon yolcu taşınacak.
 
Gazeteport'un edindiği bilgiye göre, Ankara-İstanbul arasındaki YHT, 6 vagondan oluşacak ve 411 yolcu taşıyabilecek. Hızlı tren fiyatının 70 lira civarında olması bekleniyor. Gidiş-dönüş bileti alanlara, 26 yaşına kadar olan gençlere, öğretmenlere, askerlere, gruplara, 60 yaş üzeri yolculara, sarı basın kartı sahiplerine yüzde 20 indirim yapılacak. 65 yaş üzerindeki yolcular ile 12 yaşa kadar olan çocuklara yüzde 50 indirim uygulanacak. İstiklal madalyası sahipleri, harp malulleri ve gaziler ile engelliler ise ücret ödemeyecek.
 
9 DURAK VAR

 
Ankara İstanbul Hızlı Tren Hattı için bugüne kadar 5.6 milyar lira harcandı. YHT bu hatta 533 kilometre kat edecek ve saatte 250 kilometreye kadar ulaşan sürat yapabilecek. İstanbul-Ankara arası yolculuk süresi ilk etapta 3,5 saat sürecek.
 
Gebze-Sapanca kesiminin tamamlanmasıyla bu süre 3 saate inecek. Bu hatta, Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik olmak üzere toplam 9 durak bulunacak. Daha sonra hat İstanbul Söğütlüçeşme istasyonuna kadar uzatılacak ve günlük karşılıklı 16 sefer düzenlenecek.