İstanbul’un fethi dolayısıyla Şekercihan Derneği tarafından organize edilen fetih programında, fetihle birlikte Müslümanların galibiyet ve birlik sembolü olarak önem kazanan Ayasofya konusu ele alınacak.

“Bu zamanın en büyük farz vazifesi ittihad-ı İslamdır” diyen Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur eserleri ışığında gerçekleştirilecek olan Fetih programının ana konularından birisi de İslam birliği olacak. Dünya Kur'an okuma birincisi Tayfur Sönmez'in Kuran Tilaveti ile başlayacak program da şiir ve ilahilerin yanı sıra renkli bir program sunulacak. Akademisyen, araştırmacı ve yazarların da katılımıyla gerçekleşecek olan programın temasını “İttihad-ı İslam, Fetih ve Ayasofya” oluşturuyor.

Fetih programında yer alacak konuşmacılardan SDÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İshak ÖZGEL, “Risale-i Nur’da İttihad-ı İslam” konusunu ele alacak. Edebiyatçı yazar İslam YAŞAR ise “Fetih ve Ayasofya” konusunu anlatacak. Fetih programı kapsamında, Mesut KÖSEOĞLU yorumuyla şiir ve Mesut YAVAŞ’ın yorumuyla ilahi dinletisi de programda yer alacak. 

15 Mayıs 2016 Pazar günü gerçekleşecek olan Fetih programı İstanbul Sütlüce Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak. Herkese açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek program saat 14.00’de başlayacak.

FETİH PROGRAMINA KOLAY ULAŞIM

15 Mayıs Pazar günü saat 14:00'de gerçekleşecek olan Fetih Programına kolayca ulaşabilirsiniz. Haliç Kongre merkezine Metrobüs ile E-5 (D100) karayolu üzerinde bulunan Haliç Köprüsü yakınındaki Halıcıoğlu durağında inip, Haliç Kongre Merkezi levhasını takip edilerek merkeze ulaşabilirsiniz.

Ayrıca İstanbul’un farklı bölgelerinden ücretsiz servisler kalkacaktır, ücretsiz servis kullanmak isteyenler Whatsapp hattı, telefon ve diğer iletişim kanallarını kullanarak bilgi alabilecekler. 

Buna ek olarak Navigasyon ve Google Harita bilgisini kullanarakta ulaşım sağlayabilirsiniz.



Fetih programı hakkında genel bilgi almak için;
Whatsapp Bilgi Hattı: 0 546 840 4902