İYİ Parti'nin seçime girebilmesi için CHP'li vekiller İYİ Parti'ye geçerek TBMM'de grup kuruyor.

İYİ PARTİ SEÇİME UYGUN DEĞİLDİ

"İllerin en az yarısında, oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olmaları veya Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gruplarının bulunması şartı" nedeniyle İYİ Parti erken seçim kararıyla seçimlere girme hakkına sahip olamıyordu.

100 BİN İMZA İLE AKŞENER ADAY OLACAKTI

100 bin imza toplayacağının sinyalini veren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, imza toplaması ve partiden bağımsız aday olması bekleniyordu. Ancak CHP'den İYİ Parti'yi seçime sokacak bir destek geldi.

İYİ PARTİ CHP SAYESİNDE SEÇİME GİRECEK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Grup Başkanvekili Özgür Özel başkanlığındaki heyetin CHP Genel Merkezi'nde ki koğu bugün İyi Parti heyeti oldu. Parti liderlerinin de ikili görüşme yaptığı CHP Merkezi'nde ki buluşmadan gelen bilgilere göre, İYİ Parti'ye CHP'den 15 Milletvekili kaydırılacak.

15 Milletvekilinin CHP'den ayrılarak İYİ Parti'ye geçmesi ile, İYİ Parti mecliste grubunu kuracak. Böylelikle seçimlere de girme fırsatı yakalamış olacak.

CHP'DEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın milletvekili transferi ile açıklama yapması bekleniyor. Meclis’te 13:30’da açıklama yapacağı ifade edilirken, iki partinin arasında gerçekleşen görüşmenin detayları gizemini korumaya devam ediyor.