İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı seçimlerinde kazanan Mahmut Özgener oldu. Özgener, 174 oyun 151'ini olarak İTO başkanlığına seçildi.

Özgener, "Rekor bir oyla seçildiğimi zannediyorum. Değişim ihtiyacı bugün sandığa yansıdı. Artık yeni şeyler söyleme ve ekonomiyi hareketlendirme zamanı geldi. Meclis üyelerimizin teveccühü ile de bugün burada, kent ekonomisine yön verecek değişim başlamış oldu" dedi. Mevcut Başkan Demirtaş'ın dün akşam saatlerinde tüm görevlerinden istifa ederek yarıştan çekilmesi sonrasında Mahmut Özgener'in listesiyle seçime gidildi. İzmir Ticaret Odası'nda 9 Nisan'da gerçekleşen komite seçimleriyle oluşan 174 meclis üyesinden 151'inin oyunu alan Mahmut Özgener, yeni başkan oldu. İstifa eden Ekrem Demirtaş ol kullanamadı ve binaya gelmedi. 9 oy boş atılırken, üzeri çizik olan 14 oy da geçersiz sayıldı.

Bu değişimi pazartesi gününden itibaren görecekler. Bugüne kadar yaptıklarından dolayı esik Başkan Ekrem Demirtaş'a teşekkür ediyorum. Duygusal bir gün oldu benim için. Emeğin karşılığını aldığınızda hisli oluyorsunuz. Rekor bir oyla seçildim diye tahmin ediyorum.

DEĞİŞİM BAŞLADI

Seçilmesinin ardından açıklama yapan yeni Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, bugüne kadar kendisine destek veren herkese teşekkür etti. Bir önceki Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'a 26 yıl boyunca odaya verdiği hizmetler nedeniyle teşekkür eden Özgener, "Duygusal bir gün oldu benim için. Rekor bir oyla seçildiğimi zannediyorum. Değişim ihtiyacı bugün sandığa yansıdı. Artık yeni şeyler söyleme ve ekonomiyi hareketlendirme zamanı geldi. Meclis üyelerimizin teveccühü ile de bugün burada, kent ekonomisine yön verecek 'değişim' başlamış oldu. Bundan sonraki ilk işimiz; birleştirici ve tüm karar süreçlerinde ortak hareket eden bir yönetim anlayışını getirmek olacak. Artık bu bina; tüccarlarımızı, üyelerimizi her türlü risklerden, gelenekselci anlayış ve bireysellikten koruyan bir 'Kale' olacak. Ayrıca, görecekleri samimiyet ile aidiyet duygularını arttırarak adeta ikinci evleri olacak" dedi.

YÖNETİM ANLAYIŞINI DEĞİŞTİRECEĞİZ

Özgener sözlerine şöyle devam etti: "Artık geçmişi bırakıp geleceğe bakma ve geleceği konuşma zamanı. Herkese eşit mesafede olup her görüşe saygı duyma zamanı. Özetle artık değişim zamanı. Üyelerimizin verdiği bu yüce görevin başta odamız olmak üzere kentimize hayırlı olmasını dilerim. Ekrem Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesi hem sürpriz oldu hem de olmadı. Biz bu tabloyu 9 Nisan'daki meclis üyeleri seçimlerinden sonra tahmin etmiştik. Yönetim anlayışını 'ben' değil 'biz' mantığıyla değiştireceğiz. Yönetim kurulunda kadın yer almamasını eksiliğimiz olarak değerlendiriyoruz. Ve yaptığımız eleştirilmesi gereken ilk şey olarak görüyoruz. Bu da bize tecrübe oldu."

YÖNETİM KURULU

İzmir Ticaret Odası Mahmut Özgener başkanlığında yeni yönetimi şu isimlerden oluşuyor: Cemal Elmasoğlu, Emre Kızılgüneşler, Ali Osman Öğmen, Mert Pala, Abdullah Salkım, İsmail Kahraman, Serdar Göhkan Arıkan, Şenol Aslanoğlu, Mehmet Şahin Çakan, Oğuz Özkardeş

TOBB Delegeleri

Asil Üyeler: Akın Kazançoğlu, Hüseyin Sağır, Nihat Dirin, Abdurrahman Aydoğan, Veysel Murat, Özkan Başpınar, Abdülhakim Bingöl, Muzaffer Egi, Gürcan Gümüş, Levent Bendeş, Mehmet Ceylan, Ercan Çelikkaya, Mustafa İduğ, Yaşar Baş, İrfan Erol, Fikret Özkaya, Cihangir Lübiç, Ali sorgun Özbalcı, Veysi Kubba, Metin Aztekin, Ahmet Selik, Ziya Dağlıer, Emin Melih Çırpar ve Tankut Gülümser.

Kaynak: Haber Türk (Mehmet İnmez)