FETÖ üyeliği suçlamasıyla tutuklu bulunan V.K.A.’nın, Karlov suikastıyla bağlantısı olduğu ileri sürüldü. V.K.A., önceki gün bulunduğu cezaevinden Ankara Adliyesi’ne getirilerek Cumhuriyet Savcısı Adem Akıncı tarafından sorgulandı. 
 
Hürriyet'te geçen habere göre şüpheli V.K.A. sorgusunda, FETÖ üyeliğini kabul ederken, Karlov suikastı ile ilgisinin bulunmadığını söyledi. Şüpheli V.K.A. sorgusunun ardından sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hâkimliğince ‘cinayete iştirak’ suçundan da tutuklandı. 
 
ByLock kullanıcısı olduğu öne sürülen V.K.A.’nın, kilit bir öneme sahip olduğu iddia edildi. V.K.A ile birlikte soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan şüpheli sayısı 6’ya çıktı.
 
CİHAT BAVULU
 
Soruşturmada Mevlüt Mert Altıntaş’a ilişkin yeni bilgilere de ulaşıldı. İddialara göre, Altıntaş suikasttan kısa süre önce “Tayinim çıktı” diyerek evindeki ‘cihat’ konulu kitapları, bavula koyarak başka bir dini grupta yer alan kişiye vermek istedi. 
 
Ancak Altıntaş, bavulun geri verilmesi şartını koştu. Altıntaş’ın kitapları teslim ettiği ifadesinde, “Bavuldaki kitaplar yeni ve okunmamış kitaplardı. Bavulu niye geri istediğini anlamadım” dedi.
 
Savcılık, “Bavulda, o kitapları alan kişinin parmak izi yer alacaktı. Böylece, suikastın başka bir dini grup tarafından işlendiği izlenimi yaratılmak, hedef saptırılmak istendi” iddiasında bulundu.