Türkiye’nin geçtiği her kritik süreçte yerli ve milli tutumdan uzak durarak ülke aleyhindeki operasyonlara ortak olan Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başına geldiği günden bu yana yalan ve iftiralarından dolayı 23 defa tazminata mahkûm edildiği ortaya çıktı.

Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Başbakan, bakan, milletvekili ve belediye başkanlarına yönelik iftiraları sebebiyle sık sık adalete hesap veren Kılıçdaroğlu, hakkında açılan yüzlerce davada, yarım trilyona yakın tazminat ödemek zorunda kaldı…

Daha önce defalarca yalan beyanları nedeniyle ekran önünde rezil olan CHP liderinin mahkûm olduğu bazı önemli davalar şunlar...

14 Temmuz 2016: CHP’nin 35. Olağan Kurultayı ile TBMM’deki grup toplantısında sarf ettiği sözler nedeniyle açılan iki davada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 50 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkûm edildi.

16 Ekim 2015: Kılıçdaroğlu, “TÜRGEV rüşvetin merkezidir” sözleri nedeniyle farklı davalarda toplam 27 bin 500 TL tazminat ödemeye mahkûm edildi.

ÖZHASEKİ SUCUK DAĞITMIŞTI

23 Kasım 2014: Dönemin Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki hakkındaki asılsız yolsuzluk ve usulsüzlük dosyaları sebebiyle 35 bin TL tazminat ödeme cezası aldı. Özhaseki, ibret-i alem olsun diye kazandığı tazminatla mangalda sucuk yapıp halka dağıtmıştı.

29 Mart 2013: Kılıçdaroğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk iddiaları sözleri üzerine açılan 5 davada, Özhaseki’ye 32 bin lira, 2 belediye çalışanına da 5’er bin lira tazminatla cezalandırıldı.

11 Aralık 2012: Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ve CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’tan kazandığı (13 tazminat davası) 80 bin TL’nin ilk peşinatıyla Kayserililere 3.5 ton sucuk dağıttı.

Kaynak: Yeni Akit (Muhammed Uzun)