Sivas Belediye Başkanı ve BBP Belediye başkan adayı Doğan Ürgüp, yeni dönem için yapacağı 33 projeyi açıkladı. Seçildiği takdirde sultan şehire 33 proje vaat eden Ürgüp, projelerinin ulaşım sıkıntısını çözeceğini, işsizliği azaltacağını ve konut ihtiyacını gidereceğini söyledi.

Bu şehre hizmet etmenin şeref olduğunu kaydeden Başkan Ürgüp, 5 yılda 80’den fazla projeyi hayata geçirdiklerini bunlardan en önemlilerinin imar revizyon planı, birlik ve beraberlik projesi ile Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi olduğunu kaydetti.

“HERFENE İLE MESLEK ÖĞREN İŞSİZLİKTEN KURTUL”

Sultan şehir için 33 yeni proje hazırladıklarını anlatan Doğan Ürgüp, ilk projesini Herfene Hayat Projesi olarak açıkladı. Herfene’nin dayanışma ve kaynaşma sağlayan Sivas kültürünün unutulmuş bir geleneği olduğunu aktaran Belediye Başkanı Ürgüp, “Bu güzelliği eğlen, öğren, üret ve kazan mantığı ile katılabileceğiniz, kazanç kapısı olarak açıyoruz. İşsiz, ev hanımı, engelliler, gençler, emekliler, kadın ve erkekler için boş zamanınızı değerlendirebileceğiniz şekilde iş yapma ve para kazanma imkânı sunuyoruz. Kızılırmak kenarında atölyeleri bulunacak. Malzemeleri belediye olarak biz karşılayacağız. Bu projeyle insanlar farklı yeteneklerini özgürce keşfedecek üretime dönüştürecek. İnsanlara balık üretmeyecek, balık tutmayı öğreteceğiz. Hiç para ödemeden meslek sahibi olmak mümkün olacak. İşsizlik sorunun çözümünde büyük katkısı olacak.” şeklinde konuştu.

“KIZILIRMAK PROJESİ BİZİM KILIZELMAMIZ”

En büyük projelerinden birini Kızılelma olarak nitelediği Kızılırmak Projesi olarak duyuran Başkan Ürgüp, şunları söyledi: “Kızılırmak Projesi bizim Kızılelmamız'dır. Bütün projelerin ana konusu revizyon imar planıdır. 2004 yılında yapılması gereken projeyi biz 2013 yılında gerçekleştirdik. Yıllardır söylenen ancak hiçbir yönetim tarafından uygulanamayan Kızılırmak Projesi Doğan Ürgüp’ün projesidir. Projenin ilk ayağı yeni revizyon imar planıyla tamamlandı. Çevre düzenleme, rekreasyon, peyzaj alanını kapsayan Kızılırmak Projesi Sivas’ın en büyük kentsel tasarım projesidir. Proje içinde açık kapalı spor salonları, restoranlar, gezi yolları, piknik alanları, macera parkları, su oyun parkı ve sosyal donatılar yer alacak. Sivas Kızılelma'sına Doğan Ürgüp ve ekibinin bu muhteşem projesiyle kavuşacaktır.”

YENİ KONUT, ULAŞIM, KÜLTÜR MERKEZLERİ VE MEYDAN PROJELERİ

33 adet projeyi açıkladığı proje tanıtım programında diğer projeleri ile ilgili de şunları söyledi:

Kent Meydanı Projesi; Kent Meydanı'nda Orduevi, jandarma lojmanları, valilik arkasındaki nüfus ve adliye binası, Özel İdare lojmanları ve belediye binasını yıkarak Kent Meydanı'nı genişletiyoruz. Numune Hastanesi’ndeki tarihi bina dışındaki diğer binaları yıkarak o alanı da yeşil alan olarak değerlendireceğiz. 8 yeni meydan ve ulaşım aksları projesi; Bunu da imar planı içinde var olan projeler. Esentepe, Mimar Sinan, Yenişehir, Karşıyaka, Esenyurt, Fatih, Diriliş meydanları adıyla yeni meydanlar yapacağız.

Turkuaz Projesi: Sivas’ın en büyük en ekonomik olarak yüksek değer elde edilen projesidir. 80 bin metrekare alanda 2000 yılında Belediye Meclisi’nin aldığı bir kararla konut alanına dönüştürmüş bir alan. Kentsel dönüşüm 2005 yılında bu iktidar tarafından çıkarılmış bir yasa. 3 rezidans, alışveriş merkezi, beş yıldızlı otel, apartman blokları ve bir cami de yer alacak.

Sivas Kalesi Koruma Planı: Şuanda kamulaştırmaları yapıyoruz. Yüzde 80’ini bitirdik. Bütçede bununla ilgili 3 trilyon paramız var. İstasyondan kaleye yeşil bir koridor olsun istiyoruz. Kütüphanenin yapılmaya çalışıldığı yeri yeşil alan olarak imar planında gösterildi. Hukuken de mümkün değil. İlla yapılacaksa okul yerine çevreci bir kütüphane yapılabilir. Devlet Hastanesinin yeri de imar planında yeşil alan olarak gösterildi.

Ilık Çermik Projesi: Belediye olarak satın aldık, Balamur köyünde bir termal tesis yapacağız. Sıcak Çermik’te ki gibi Açık kapalı havuzlar, banyolar, sosyal tesisler yapacağız. Özel teşebbüse de yatırım imkânı tanıyacağız.

Altınkale Projesi: Denizli’deki Pamukkale’de olduğu gibi travertenlerin Sıcak Çermik’te otellerin arkasında olabilir, o alanda oluşmasını sağlayacağız. Bu proje bir yarışmada kazanan projenin hayata geçirilmesidir.

Sultan Şehir Hayat Merkezi projesi: Fidan Yazıcıoğlu kültür Merkezi’nden esinlenerek çıkarılan bir projedir. Kadınlar için bir Kültür Merkezi yaptık, erkekler neden bizim için yok dediler. Bizde engelliler, yaşlılar, emeklilerin vakit geçirebileceği bir kültür merkezi olacak.

Hanımlar Kültür Merkezi projesi: Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’ni yaptık, yetmedi, şehirde 4 yeni Hanımlar Kültür Merkezi daha yapacağız.

Tekke önü, Mılılırmak ve Yenişehir rekreasyon alanları: Bu proje içinde, Tekke önünde, Mısmılırmak üzerinde ve Yenişehir’de rekreasyon alanları yapacağız. Mısmılırmak, Kızılırmak’a karıştığı alana kadar, çevresini düzenleyeceğiz. Yeni bir Belediye Hizmet binası yapacağız. Selçuklu motiflerinin ağırlıkta olduğu kompleks bir bina olacak.

Soğuk Çermik’te bir teleferik yapmayı planladıklarını kaydeden Başkan Doğan Ürgüp diğer projelerini de şöyle sıraladı: Toplu taşıma ve ulaşım projesi, Öğrencilere yeni çamaşırhaneler, 2 kat yeşil alan projesi, Behrampaşa şehir müzesi, Tavra deresi ıslah projesi, Akıllı vezne projeleri, Yeraltı çöp konteynırları, Tarihi cephe uygulamaları, Kent Meydanı etrafındaki binaları yeni cephe tasarımları uygulamayı hedefliyoruz. Engelsiz şehir projesi, Tarihi binaların etrafını aydınlatma projesi, Her mahalleye park ve semt sahaları ile mahalle futbol sahaları projesi, Muhsin Yazıcıoğlu Spor tesislerine Kapalı spor salonu.”

“BU ŞEHRE HİZMET ETMEK BİR İBADETTİR”

Projelerini açıklayan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 5 yıl daha Sivaslılardan oy isteyerek sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Sivas Sultan şehirdir, Selçuklu şehridir. Kültür ve tarih şehridir. Termal şehirdir. Kardeşliğin merkezidir, Alevilerin Sünnilerin kardeşçe yaşadığı bir şehirdir. Bu şehirde yaşamak, bu şehrin belediye başkanı olmak ayrı bir şereftir. 5 yıl Belediye Başkanlığı yaptım. Oy veren değerli hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Bu şehre hizmet edebilmek bir şereftir, ibadettir. İbadet etmenin en büyüğü Allah’a kul olmaktır bununda yolu Allah’ın kullarına hizmet etmekten geçer.”