Dünya basınının takip ettiği Oscar Pistorius davasında bugün önemli gelişmeler yaşandı. Güney Afrika'nın Pretoria kentinde görülen davada hakimin, Pistorius'u "planlı cinayet işlemediği" gerekçesiyle bu konuda suçsuz bulması gündeme bomba gibi düştü.

HAKKINDAKİ EN AĞIR SUÇLAMA DÜŞTÜ


Hakim Thokozile Masipa, Pistorius'un kız arkadaşını "bilinçli" olarak öldürdüğü ancak, söz konusu cinayetin "önceden tasarlanmadığı" ifade etti. Böylece 27 yaşındaki sporcu hakkındaki en ağır suçlama düşmüş oldu.

KUSURLU CİNAYETTEN YARGILAMASI DEVAM EDİYOR


Hakkında ömür boyu hapis istenen Pistorius, en üst sınırdan ceza alması halinde 25 yıl hapis yatacaktı. Ancak Pistorius, 'tasarlayarak adam öldürmekten' ceza almayacak. Otoriteler Pistorius için hâlâ "kusurlu cinayet" kararı verilebileceği belirtiyor. Bu şartlarda Pistorius, maksimum 15 yıl hapis cezası alacak.

İDDİALARI REDDETMİŞTİ


Engelli atletin 29 yaşındaki kız arkadaşı Reeva Steenkamp, 14 Şubat 2013 tarihinde Pistorius'un evinde vurularak öldürülmüştü. Pistorius, yatak odasına bir hırsızın girmiş olabileceği şüphesine kapılarak kız arkadaşını yanlışlıkla öldürdüğünü öne sürmüş ve bilerek sevgilisine ateş açtığı iddiasını reddetmişti.

Kaynak: En Son Haber