Nurcular tarafından organize edilecek olan Kocatepe Bediüzzaman Mevlidi, Ankara Kocatepe Cami'nde yapılacak. Senelerce siyasi nedenlerden dolayı engellenerek gerçekleştirilemeyen Kocatepe Bediüzzaman Mevlidi, seneler sonra bu yıl gerçekleştirilecek.

Nurcuların büyük ilgi göstermesi beklenen mevlidde Bediüzzaman Said Nursi anılarak, Kuran-ı Kerim, Risale-i Nur'dan kısa kesitler ve Hz. Muhammed (s.a.v) için duaların okunacağı sade bir mevlid organize edilmesi bekleniyor. Kocatepe Bediüzzaman Mevlidi'nin programı net olarak açıklanmazken, tarih ve saati konusunda bilgiler netleşti.

13 YILLIK MEVLİD YASAĞI SONA ERDİ


Nurcular arasında geleneksel hale dönüşen Bediüzzaman Mevlidleri, Ankara Kocatepe Cami'nde 13 senedir gerçekleştirilemiyor. 1990 senesinde Kocatepe Cami'nde gerçekleştirilen ve sonrasında her yıl devam eden mevlid 28 Şubat'tan nasipsiz kalmamıştı. Nurcu gruplardan mevlidin organizasyonunda başı çeken Yeni Asya grubu, gazetelerinde "28 Şubatçılar bir takım grupların provokasyonlarını güvenlik gerekçesi göstererek  Mevlidi engellemişti" ifadeleriyle okuyucularına aktardı.

ORGANİZASYON BİLGİLERİ


Saat: 10:00
Tarih: 19 Ekim 2014
Yer: Kocatepe Cami (Kocatepe / ANKARA)

Kaynak: Beyaz Gündem