Kravat, sanıldığından çok daha fazla çeşitliliğe sahip bir aksesuardır. Görünüm itibariyle pek değişmediği için bu durum çok dikkat çekmese de, renk, desen, kumaş ve en önemlisi model bakımından muazzam bir zenginliğe sahiptir. Kravat modelleri, bu aksesuarın tarihi boyunca gelişmiş, değişmiş ve yeni biçimlere kavuşmuştur. Şık bir erkek, her kravat modelini ve nerede kullanılacağını bilir. Kravat fiyatları ise modelden çok, kravatta kullanılan kumaşın kalitesi ve üretim tekniğine göre belirlenir. Yani modelin doğrudan kravat fiyatını artırıcı veya azaltıcı bir etkisi yoktur.

Kravat modelleri ve fiyatları

konusunda hazırladığımız kısa rehbere bir göz atacak olursak:

Çizgili kravat : Bilinen en eski kravat modellerinden biridir. Bu modelde, desen olarak birbirine paralel çizgiler kullanılır. Çizgilerin kalınlığı ve sayısı, modelden modele değişir. Klasik bir modeldir ve bu nedenle iş hayatı için son derece idealdir. Ancak çizgilerinde kullanılan renkler sayıca çok tutulur ve parlak tonlar tercih edilirse, iş dışında da kullanılması mümkün olur. Siyasetçilerin de en çok tercih ettiği model budur.

Ekose kravat : Eskilik bakımından çizgili kravat modelleri ile yarışır. İngiltere’de doğup dünyaya yayılmış bir modeldir. Desen olarak kare şeklini kullanır. Karelerin sayısı ve boyutu, yine modele göre değişir. Ciddi olduğu kadar sportif bir görünümü de vardır. Hatta karelerin boyutu küçüldükçe sportif, büyüdükçe ciddi bir görünüm kazandığını söylemek mümkündür. Bu yönüyle, hem iş hayatı hem de günlük hayat için uygundur.

Puantiyeli kravat : Desen olarak daire şeklinin kullanıldığı bir modeldir. Ekose kravatlardan farklı olarak, dairelerin boyutu büyüdükçe sportif, küçüldükçe de ciddi bir görünüm sağlar. Popüler bir modeldir ve günlük hayat için olduğu kadar, nişan, nikah gibi özel organizasyonlar için de uygundur. Yukarıda izah ettiğimiz temel kravat modellerinin fiyatı, çok fazla değişiklik göstermez ve hepsi de uygun seviyelerdedir.

Modelin kravat fiyatını etkilediği tek örnek, olsa olsa şal desenli kravat modelleri olabilir. Bunlar, üzerlerindeki etkileyici deseni ortaya çıkarabilmek için mümkün olan en üst kalite kumaştan imal edilir ve bu nedenle fiyatları da değişkenlik gösterir. Sade Kravat, Türkiye’nin en büyük kravat koleksiyonlarından biri ile emrinizdedir.