İmam Hatip lisesinde Arapça öğretmeni Y.D. 17 yaşındaki kız öğrencisine defalarca tecavüz etti, sonra da "Muta nikahı" yapayım dedi. İmam Hatip lisesi yöneticileri haberdar oldukları olayı gizleyip örtbas etmek için kıza baskı yaptılar. Skandalın ortaya çıkması üzerine öğretmen kayıplara karıştı. Şimdi her yerde aranıyor...

İmam hatip lisesinde Arapça öğretmenliği yapan Y.D.'nin, liseli öğrencisiyle defalarca zorla cinsel ilişkiye girdiği ortaya çıktı. İmam Hatip Lisesi'nde Arapça öğretmeni olarak görev yapan Y.D., iddialara göre, 17 yaşındaki öğrencisi Z.C.'ye önce tecavüz etti, ardından da 'muta nikahı' kıymak istedi. Muta nikahını reddeden Z.C., kendisini kandırarak zorla cinsel ilişkiye girdiğini iddia ettiği öğretmeni hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
ÖĞRENCİSİNİN PEŞİNİ BIRAKMADI

 
Rotahaber'in edindiği bilgiye göre İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nden 4 yıl önce İmam Hatip Lisesi'ne tayin olan Y.D. adlı öğretmenin, bir yıldır peşinde koştuğu öğrencisi Z.C.'ye, boş bir evde zorla tecavüz ettiği iddia edildi. Tecavüze uğrayan Z.C.'nin daha sonra şantaj yaparak defalarca genç kızı iğfal ettiği ifade edildi. Mağdure Z.C. bir süre sonra başından geçenleri polise anlatmaya karar verdi. Birçok kez öğretmeninin evinde cinsel ilişkiye zorlandığını anlatan Z.C., öğretmen Y.D.'nin yanı sıra okul müdürü A.D. ve müdür başyardımcısı A.O. ile öğretmenler S.G. ve K.K. hakkında da şikayetçi oldu. Polis sadece 4 öğretmenin şüpheli olarak ifadesini alabilirken, tecavüzcü öğretmen Y.D.'nin yurt dışına kaçtığı ve her yerde arandığı kaydedildi.
 
YÖNETİCİLERİN DE İFADESİ ALINDI

 
Okulda S.G. adlı hocanın, kendisini, 'naklini alıp gideceksin, bunları kimse bilmeyecek' şeklinde tehdit ettiğini belirten Z.C., olayı bildikleri halde bir şey yapmayan Okul Müdürü A.D., Müdür Başyardımcısı A.O., öğretmenler S.G. ve K.K. hakkında da şikayetçi oldu. Polis, 4 öğretmenin şüpheli sıfatıyla ifadesini aldı. Tecavüz şüphelisi öğretmen Y.D'nin ise yurt dışına kaçmış olabileceği tahmin ediliyor.
 
İDARİ SORUŞTURMADA BAŞLATILDI

 
İmam Hatip Lisesi'nde bir yıl önce başlayan ve tüm okulun haberdar olduğu skandalla ilgili olarak valilik, idari soruşturma başlattı. Öğretmen Y.D. hakkında başlatılan soruşturma kapsamında okulda birçok öğretmenin yanı sıra öğrencilerin de ifadesi alınmaya başlandı. Öğretmen Y.D.'nin meslekten ihraç edilebileceği belirtildi.
 
BASINDAN GİZLENMEYE ÇALIŞILDI

 
Öte yandan sözkonusu skandalın yoğun çabalarla basından gizlenmeye çalışıldığı, hastanede yapılan muayenelerde ve emniyette yürütülen soruşturmada olayın gizli tutulmaya çalışıldığı bu sebeple de ulusal basına yansımadığı ifade ediliyor.

Kaynak:
Rota Haber