TBMM Genel Kurulunda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü harekata ilişkin konuşması sonrasında AK Parti ile HDP milletvekilleri arasında kavga yaşandı.

"Öldürerek, saldırarak silahla demokratik mücadele olmaz"

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Adalet Bakanlığının gerekli tahkikatı yaptığını ve Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca da böyle bir işkence durumunun söz konusu olmadığının açıklandığını hatırlattı.

Elitaş, "Bakın, şunu açıkça söylüyorum. AK Parti sıralarından gelen insanlar, bu davaya inanan insanlar, bu düşünceyi zihninde taşıyan insanlar bütün mücadelelerini demokratik bir ortam içerisinde gerçekleştirmiştir." ifadesini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise 15 Temmuz gibi bir darbe girişiminden sonra kimi olağan dışı tedbirler alınmasının normal karşılanabileceğini ancak devletin, teröristle aynı noktada, aynı pozisyonda olamayacağını söyledi.

Altay, "Yani 'Ben FETÖ'cülerle hesaplaşacağım, PKK'yla hesaplaşacağım.' Evet, sonuna kadar hesaplaşın, devletin bütün imkanlarını kullanın ama burada 'İşkenceyle, kötü muameleyi şimdilik askıya alıyorum, gerekirse bunları da tatbik edeceğim' denemez. İşkenceye isyan etmeyen insan olamaz." değerlendirmesini yaptı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da "İşkencecileri korumak, işkenceyi meşrulaştırmak büyük bir suçtur. Türkiye, işkencecilerden, işkence uygulamalarından çok çekti." sözlerini sarf etti.