Mehmetçik, Türkiye ve ailesine gönderdiği mesaj ile bir kez daha gururlandırdı. Türk milletine “Rahat olun” diyen Mehmetçik, Haçlıların oyununu bozacaklarını söyledi. Askerlerimiz, 7 düvele karşı verilen mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından hudutlarda, bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ üyesi teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak için 20 Ocak Cumartesi günü başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı" devam ediyor. Türk ordusu, teröre karşı verdikleri mesajlar ile gönüllerde taht kuruyor. Zeytin Dalı Harekatı'nda canı pahasına mücadele veren Mehmetçik, Türkiye ve ailesine gönderdiği mesajda, Haçlıların oyununu bozacaklarını ifade etti.

‘HESAP GÜNÜNÜ BEKLESİNLER’

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'deki stratejik noktaların ele geçirilmesiyle harekatta önemli bir başarı sağlayan askerin 7 düvele karşı verdiği mücadelesinin devam edeceğini belirterek, “Sahadan biri olarak ben ve bölüğüm kararlılığımızdan en ufak bir geri adım atmayacağız. İsterlerse tüm dünya devletlerinin bayraklarını assınlar. Bu oyunu biz bozacağız. Hesap gününü beklesin hainler, en şiddetli şekilde cezalandıracağız. Halkımız bizden desteğini ve dualarını eksik etmesin. Bu başarı tüm şehit ailelerine ve yüce milletimize armağan olsun” ifadelerini kullandı. Afrin’e onurlu bir şahlanışın tohumlarını diken Türk ordusunun ABD destekli teröristlere verdiği son mesajı bir kez daha yürekleri kabarttı.

TURAN ŞİİRİNİ OKUDULAR

Afrin'e gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlerimizin daha önce gönderdiği mesajlar da, gündeme damga vurmuştu. Harekata katılan bir Mehmetçik'in muhabirin “İstikamet neresi?” sorusuna verdiği cevap sosyal medyayı sallamıştı. Harekata katılan Mehmetçik'in muhabirin sorusuna verdiği 'Kızıl Elma' cevabı günlerce konuşulmuştu. Ailesine mesaj gönderen bir başka vatan bekçisi ise, "Bizi beklemesinler. Bu vatanı kimse bölemez” demişti. Afrin'de terör örgütlerine karşı mücadele etmek için Zeytin Dalı Harekâtı'nı sürdüren Mehmetçikler, operasyon bölgesinden gönderdikleri "Rahat olun" mesajıyla da duygulandırmıştı. Ziya Gökalp'in "Turan" şiirinden "Vatan ne Türkiye’dir Türklere, ne Türkistan Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan" dizesini okuyan kahraman Mehmetçikler, "Bu bizler için operasyon bile değil, eğitim" diyerek Türk askerinin kararlılığını gözler önüne sermişti.

Kaynak: Yeni Akit (Muhammed Uzun)