Terör Uzmanı Abdullah Ağar, Zeytin Dalı Harekâtı’nın 41. gününde Hatay Hassa’nın karşısındaki 11082 rakımlı Keltepe bölgesinde çıkan çatışmaya ilişkin, Diriliş Postası’na değerlendirmede bulundu.

Bölgede 3 gündür yoğun sis olduğunu kaydeden Ağar, teröristlerin sabah saatlerinde bu sisten faydalanarak ağır silahlarla geldiğini belirtti. Ağar, ilerlenen bölgede henüz dağlık alanın bitmediğini, bu dağlık alanda üstü kapalı, gizli irtibat hendeklerinin bulunduğunu söyledi.

600’DEN FAZLA SIZMA GİRİŞİMİ

Ağar, şunları söyledi:

“Bu üstü kapalı irtibat hendekleri zamanla doğayla bütünleşiyor. Oralarda gizli, üstü kapalı irtibat hendeklerini kullanarak geldiler. Arazi, hava şartları, tüneller teröristlerden yanaydı. Bu tip baskın tipi saldırıda teröristlerin amacı çok sayıda kayıp verdirmekti. Saatlerce çatışma yaşandı. Temas hattı çok yaklaştı. Sis nedeniyle SİHA’ların görüş alanı kapalıydı. Teröristler büyük çoğunluğu bu çatışmada olmak üzere önceki gün 73 kayıp verdi.”

Türk Silahlı Kuvvetleri ile ona destek veren Özgür Suriye Ordusu birliklerine karşı bugüne kadar, terör örgütünün 600’den fazla sızma girişimi gerçekleştirdiğini belirten Ağar, bunlar arasında 12 şehit verdiğimiz 1027 rakımı tepedeki sızma girişimi ile önceki gün yaşanan sızma girişimi olduğunu da kaydetti.

Ağar, terör örgütü PKK’nın yaklaşık 4 Cudi Dağı büyüklüğündeki bin 200 kilometrekarelik alanda tahkimatının bulunduğunun tahmin edildiğini de belirtti.

“ASKERİ KURMAY PLANLAMASI”

Batılı standartlardaki beton duvar örülerek yapılan ve birbirlerine çıkışlı tünel ve hendeklere ilişkin Abdullah Ağar, bölgenin çok kritik bir noktada ve 1. Dünya Savaşı’nda son meydan muharebesinin yapıldığı yer olduğuna dikkati çekti. 

Bölgedeki terör örgütünün yaptığı tahkimatın arkasında askeri anlamda bir deha çalışması olduğunu vurgulayan Ağar, “Burada jeopolitik hedeflere hizmet eden jeostratejik bir tahkimat var. Buda bir askeri kurmay planlamasıyla yapılmış. Bu tahkimatın arkasında askeri bir akıl var.

Lojistik desteği Fransızlar, mühendislik desteğini Almanlar, kurmay desteğini emperyalist Batılı ülkeler vermişler” dedi.

BATI DESTEĞİNİN KANITI

Zeytin Dalı Harekâtı’nda ele geçirilen bölgelerden elde edilen görüntüler, Batı’nın teröre verdiği desteği bir kez daha gözler önüne seriyor. Stratejik mevziler ve emperyalist ülkelerin yeraltı savunma stratejilerine uygun bir şekilde hazırlanmış olan tüneller, ilk bakışta hangi aklın ürünü olduklarını da ortaya koyuyor.

Mevzilerin yerlerinin seçimi, kritik noktalarda kazılmış tünellerin konumlandırılma açıları ve birbirleriyle bağlantıları bir terör örgütünden çok bir Batılı güçlerin savunma hattını andırıyor.

KALLEŞ TUZAK

Güvenlik güçleri, Afrin kırsalındaki Keltepe’de önceki gün sızma girişiminde bulunan terörist grupları ilk girişimlerinde geri püskürttü.

Bu kez kalın beton duvarlarla örülmüş tünellerden sızmaya başlayana teröristler omuzda taşınan füze, roketatar ve doçkalarla saldırdı. Güvenlik güçleri anında karşılık verdi. Bölgeye takviye birlikler sevk edilirken, 1082 rakımlı tepe, sınırda konuşlu birlikler tarafından obüs ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına alındı. Hava desteği ve yaralıların tahliyesi için kalkan ve bölgeye ulaşan ATAK helikopterler de teröristler tarafından saldırıya uğradı. İsabet alan bir helikopter, bölgeye iniş yapamayarak geri çekildi.

Keltepe hainlerden temizlendi

Zeytin Dalı Harekâtı’nda Afrin'in Mesekanlı, Mamalı, Atamanlı köyleri dün terörden arındırıldı. Böylece, Afrin’in Racu beldesinin merkezinin girişine ulaşılmış oldu. İlerleme sırasında önceki gün, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin teröristlerle çatışmasında 8 askerin şehit düştüğü 1082 rakımlı Keltepe de kurtarıldı.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekâtın başladığı günden düne kadar, PKK/YPG işgalindeki Afrin'de biri belde merkezi olmak üzere 91'i köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 21'i stratejik dağ veya tepe ile biri PKK'ya ait üs olmak üzere toplamda 120 noktayı teröristlerden arındırmış oldu.

Kaynak: Diriliş Postası (Neşet Ergül)