Diriliş Postası'ndan Orhan Pekçetin, bugün ki yazısında dikkat çeken bir anektod paylaştı. Yazısında Uğur Dündar ile Saadet Partisi Genel Başkanı arasında geçenleri aktaran bir isim dikkat çekti.

İşte o yazı;

Bir arkadaşım geçen gün Milli Görüş’ün ağabeylerinden Dr. Abdullah Sevim’in bir paylaşımını gösterdi. Okuyunca şoke olduğunu ifade edip beni de şokladı.

Bilgi paylaşımı notu şu şekildeydi:

“Dün akşam Uğur Dündar, Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu Bey’i arayarak; ‘Ben sizi hiç tanıyamamışım, hatırlamıyorum ama eğer size karşı herhangi bir ithamda bulunmuşsam hakkınızı helal edin’ dedi.”

Bu mesele neresinden tutsam elimde kalıyor kabilinden. Uğur Dündar’ın araması bir onur meselesi olduğundan dolayı bu paylaşım yapılıyorsa ‘hafıza-i beşer nisyan ile maluldür’ sözünün tezahürünü temaşa ediyoruz.

ALENEN İHANETTİR

Yok eğer değilse iddia edilen temsiliyetin semtine dahi uğramadığı davranışlar serdediliyordur ve bu temsil edildiği iddia edilen Erbakan Hocamız ve Milli Görüş çizgisine alenen ihanettir.

Zira mezkûr şahsın daha birkaç gün öncesinde kaleme aldığı yazısında Erbakan Hocamız ile ilgili; “Necmettin Erbakan’ın dünya görüşüne ve siyasi anlayışına çok uzak biriyim. Hayatını incelemiş bir gazeteci olarak bu deha düzeyinde beyinden siyasi çizgisi nedeniyle Türkiye’nin kalkınmasında yeterince yararlanılmadığına hatta iktidardaki öğrencilerinin bile onun bu yönünü iyi anlayamadıklarına inanırım.” diyor.

Uğur Dündar bunu ne zaman söylüyor?

Erbakan Hoca vefat ettikten 7 yıl sonra. Erbakan Hoca Refah Partisi Genel Başkanı iken hayatını incelemişti oysa. O dönemde Erbakan başbakandı ve Uğur Dündar 28 Şubat darbesinin en önemli maşalarından birisiydi. Okul önlerine gidip Temel Karamollaoğlu’nun da, Abdullah Sevim’in de, Recep Tayyip Erdoğan’ın da kızlarının başının örtülü olmasını hortlayan irtica nitelemesiyle haberler yapıyordu. Ve yaptığı haberler delil gösterilerek darbeler organize ediliyordu.

BÜYÜK BİR YANLIŞ VAR

Peki şimdi ne oldu da Erbakan’ın yetiştirdiği insanlar siyasi irade olunca onlara saldırmak için yine güya Erbakan’ın sizden daha iyi anlamışım serenatları yapıyor. Peki şimdi ne oldu da sizi de tanımaya başladı? Bir ittifakın ayak sesleriyse bunlar zaten büyük bir yanlış var ortada.

Çünkü ülkeye kalkınma hamlesi yapacak bir millet adamından ‘siyasi çizgisi nedeniyle’ yararlanılmadığını ifade edip siyasi iradesinin de kendisinden çok uzak olduğunu söyleyen birisinin bu diyaloğu neden bu kadar değerli olabilir?

BÖYLESİNE İTİBAR NEYİN NESİ?

Dün sana her türlü düşmanlık yapmış sadece siyasetine değil dini inancına, değerlerine düşmanlık yapmış bir zihne böylesine itibar göstermek neyin nesidir? Bugün siyaset yapayım derken başka bir siyasete angaje olmak gelenek sahibi milli bir görüşe yakışmaz. Hele hele o görüşü temsil eden tek mevzi olduğunu iddia edenlere hiç mi hiç yakışmaz...

Kaynak: Diriliş Postası (Orhan Pekçetin)