Bilindiği gibi, gelişen teknoloji; internet ve akıllı telefonlarla birlikte, hayatın her alanında kullanılmaya başladı. Ev hanımları, iş kadınları, çocuklar, müzisyenler, öğretmenler gibi birçok meslek ve yaş gurubundan insanlar kendi ihtiyaçları doğrultusunda, akıllı telefonlardan ve internetin getirilerinden yararlanmaktalar. Ödevler internetten akıllı telefonlara indirebiliyor, yemek tarifi videoları mutfakta yemek yaparken faydalı oluyor, bir şirkette acil toplantı yapılması gerekiyor ise, uzak mesafedeki söz sahibi insanlar internet ve telefon yöntemi ile toplantıya katılabiliyorlar. Kısacası bu açıdan bakıldığında; mobil çağda yaşıyoruz diyebiliriz. İnsanların bu teknolojik imkânlar arasında, en çok ilgisi çeken olgulardan biri de mobil uygulamalar. Birçok konuda; telefonlara indirilebilecek binlerce uygulama bulunmakta. Oyunlar, yemek sayfaları, astroloji sayfaları, online kitap okuma uygulamaları gibi eğlencelik uygulamaların yanı sıra, kurumsal şirketlerin de birçok faydalı ve günlük hayatı kolaylaştıran, vakit kazandıran uygulamaları bulunmakta. Bunlara; banka akıllı telefon uygulamaları, e-ticaret sayfalarının uygulamaları, günlük, haftalık hava durumu uygulamaları ve günlük trafik-yol durumu uygulamaları, gazetelerin ve haber sitelerinin uygulamaları örnek verilebilir.

Bir kurumun mobil uygulamaya sahip olması; kurum için birçok avantajı beraberinde getirmektedir. Akılda daha fazla kalmaya, müşteri sadakatine, güven algısı yaratmaya, genel anlamda marka reklamına katkıda bulunmaya, reklam yapmaya, çağdaş bir imaj çizmeye yardımcıdır. Mobil uygulamaya sahip olmak; kurumsal itibar yönetiminin konusudur. Mobil çağa uyum sağlamaya çalışmak ve bu konu hakkında çalışmalarda bulunmak, kurumsal itibar yönetimi departmanının sorumluluğuna girmektedir. Kurum için geliştirilen uygulama; kullanımı basit olan, beklenen faydayı kolay biçimde sunabilen, kullanıcının kolay ulaşabileceği biçimde hazırlanmış olmalıdır.

Mobil uygulamalar; tüketiciye fayda sağlama ve akılda kalma gibi faydaların yanında, şirket içi, iş yönetimi aşamalarında da kullanılabilir. Bu tür mobil uygulamalar; tüketicinin online marketlerden, akıllı telefona indirme yolu ile herkesin ulaşabileceği uygulamalardan farklıdır. Kurum dışındaki ve içerideki çalışanlar arasındaki iletişime, raporlamaya ve analizlere ulaşmada kolaylık sağlayabilir ve kuruma özel hazırlanmıştır. Bunun yanında; yöneticilerin de kolay biçimde şirket hakkındaki günlük bilgilere ulaşmasını sağlayabilmektedir. Bu açıdan bakıldığında, mobil çağ; kurumlar açısından faydalı bir çağdır.

Mobil uygulamalar ile beraber mobil çağa adım atılmış durumda şirketler mobil uygulamalar geliştirerek pazarda yerini alıyorlar. Mobil yazılım üreten dijital ajanslardan birisi olan Ekseriya Digital kullanıcı deneyimli uygulamalarla müşteriye en uygun çözümlerin üretilmesini sağlıyor. Android, IOS, Windows Platformlarında uygulama yapımı konusunda uzman olan Ekseriya dijital pazarlamanın konu olan sosyal medya yönetimi, Adwords yönetimi gibi sistemlerle beraber raporlama sistemleri konusunda destek vermektedir.