Kasım seçimlerinde en doğru tahmini yapan A&G araştırma şirketinin sahibi Adil Gür, Ak Parti'nin başarısının sırlarını Sabah'a anlattı. Gür, halkın tercihini istikrardan yana kullandığını söyledi. "7 Haziran'da AK Parti'ye oy kaybettiren Recep Tayyip Erdoğan değildi ama 1 Kasım'da AK Parti'yi iktidar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır" diyen Gür'e göre, AK Parti, yüzde 40.7'lik oyu kendi seçmeninden aldı. Yüzde 9'luk artışın 3.2'si MHP'den, yüzde 1.5 HDP'den, yüzde 1.5 Saadet ve diğer partilerden, yüzde 2.1 de CHP'den geldi.

'1 KASIM'DA İKTİDAR YAPAN ERDOĞAN'

Adil Gür, AK Parti'yi tek başına iktidar yapan 49.5'lik müthiş başarının sırrını şöyle açıkladı: "AK Parti'yi iktidara getiren iş, aş ve istikrardır. 7 Haziran tarihinden itibaren Türkiye istikrarsız bir döneme girdi. Döviz fiyatları yükseldi. Terör hadiseleri arttı. Ülkenin birçok yerinde esnaf siftahsız Kepenk kapatıyordu. Muhalefet partileri bu algıyı iyi yönetemedi. İnsanlar 2 Kasım sabahı istikrar çıkmazsa dolar 4 bin lira olur diye düşünmeye başladı.

" YENİ ADAYLAR CANLA BAŞLA ÇALIŞTI "

7 Haziran seçimlerinden sonra 'Tayyip Erdoğan sahaya indi AK Parti oy kaybetti' iddiası bir şehir efsanesiydi. AK Parti'ye oy vermeyenlerin kullandığı bir argümandı. Son araştırmada da gördük ki AK Parti'ye oy veren her yüz kişiden 37'si Erdoğan için oy veriyor. AK Partililerin birçoğuna göre Recep Tayyip Erdoğan bu partinin doğal lideridir. 7 Haziran'da AK Parti'ye oy kaybettiren Recep Tayyip Erdoğan değildi ama 1 Kasım'da AK Parti'yi iktidar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır. Erdoğan, AK Parti üzerindeki desteğini çekerse sonu DYP'ye ANAP'a benzer."

"AK Parti 7 Haziran'ı iyi analiz etti. Tam 235 milletvekili adayını değiştirdi. İllerin dokusuna uymayan adayları bıraktı. Bu teşkilatlara motivasyon getirdi. Yeni ve yıpranmamış adaylar canla başla çalıştı."

"7 Haziran'da diğer siyasi partilerin ekonomik ve sosyal vaatlerini AK Parti devletin imkânlarıyla yapacağını söyledi. Toplumun geniş kesimlerini ilgilendiren vaatlerde bulundu. İnsanların bunları, koalisyon bile kuramayan partiler yerine iktidarın sahibi olan bir partiden duyması daha etkili oldu."

Kaynak: Sabah