İl Jandarma Komutanlığımız, İl Emniyet Müdürlüğümüz ve MİT Müdürlüğümüzce İlimiz Merkez Kırsalında müşterek olarak yapılan operasyonda 3 BTÖ mensubu teröristin silah ve teçhizatıyla birlikte ölü olarak ele geçirildiği ve bir kahraman askerimiz yaralandığı bildirilmişti.

O KADIN TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada "Etkisiz hale getirilen örgüt mensuplarının kimliklerinin tespiti için sürdürülen çalışmalarda; teröristlerden birinin terör arananlar gri listede kaydı bulunan sözde Pülümür Gücü Sorumlusu Delila (K) Zeynep Miran olduğu tespit edilmiştir" ifadeleri yer aldı.

BUNLAR ELE GEÇİRİLDİ

Açıklamada ayrıca, "Operasyon bölgesinde teröristlerin üzerinde ve 1 sığınak içerisinde; 3 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 12 adet dolu şarjör, 1 adet el bombası, 1 adet sırt telsizi, 2 adet el telsizi, 1 adet müzik çalar, 1 adet cep telefonu, 4 adet kaleşnikof kütüklüğü, 3 adet flaş bellek, 1 adet micro kart, 1 adet güneş paneli, 10 adet pil bloğu, 50 m. kablo, 2 adet sırt çantası, 7 adet uyku tulumu, 7 adet terörist kıyafeti, 8 adet şemsiye, 1 çift mekap ayakkabı, 3 adet mont, 50 kg. un, 30 kg. bulgur, 15 kg. salça, 35 kg. peynir, 15 kg. pirinç, 15 paket çay, 10 kg. şeker, 100 adet ekmek ve çok miktarda örgütsel doküman ele geçirilmiştir" şeklinde bilgiler de yer aldı.

MÜCADELEYE DEVAM

Bölge de güvenlik güçlerinin operasyonlarının devam edeceğine ilişkin ise, "İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla aralıksız devam edilmektedir" ifadeleri ile dikkat çekildi.

Kaynak: Beyaz Gündem