“VARLIĞIMIZA, BİRLİĞİMİZE KASTETTİLER, YILMADIK VE YIKILMADIK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, “Her darbede hapse düşen, zulüm gören, acı çeken biz olduk. Varlığımıza, birliğimize, dirliğimize, refahımıza, huzurumuza kastettiler. Yılmadık, yıkılmadık. Mücadeleden bir adım geri durmadık" dedi. Bütün zorluklara rağmen; erdem, irade ve cesaretle Türkiye’yi şahlandırdıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah’ın inayetiyle, birlik ve beraberliğimizi koruyarak bütün zorlukları aştık. 16 yıl boyunca hep birlikte Türkiye’yi büyüttük. Birlikte tarih yazdık. Yapılacak çok iş, atılacak çok adım var. Şimdi yeni bir yolun başlangıcındayız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mamur kılınacak şehirlerimiz, işlenecek bereketli topraklarımız, yetiştirilecek yavrularımız var. Yapılacak yeni yollarımız, açılacak yeni hastanelerimiz, kurulacak yeni fabrikalarımız, daha güçlü hâle getirilecek eğitim kurumlarımız var. Kol kanat gerilecek mazlum vatandaşlarımız var. Tarlasında hasadını kaldırıp bereketini görmek için gün sayan çiftçilerimize verilecek daha çok müjdelerimiz var. Her türlü ayrımcılıkla mücadele ederek önlerini açtığımız, çalışma hayatında görev bekleyen kadınlarımız var. Eşit bireyler olarak hayatın her alanında manileri kaldırdığımız, yeni imkân ve fırsatlarla buluşturacağımız engellilerimiz var. Ülkemizin üretim yükünü üstlenen sanayicimize, girişimcimize, iş dünyamıza, ihracatçımıza verecek daha çok desteğimiz var. Günün ilk ışıklarıyla evinden çıkıp, alın teriyle rızkını kazanan işçi kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak için atılacak daha çok adımımız var.”

“BERABER OLARAK KUCAKLAYACAĞIMIZ AYDINLIK BİR GELECEĞİMİZ VAR”

Geleceğe umutla bakan, büyük Türkiye’yi birlikte inşa edecekleri gençlerin olduğunu ve birlikte yürünecek daha çok yol olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Romanıyla, Boşnağıyla; Sünnisi, Alevisiyle; işçisi, memuru, esnafıyla; kadını, erkeğiyle hiçbir insanımızı dışarıda bırakmadan bir ve beraber olarak kucaklayacağımız aydınlık bir geleceğimiz var” dedi.

Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken, kuruluşunu ve dirilişini tamamlamış bir milletin yeniden yükseldiğini gördüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim yeniden yükselişimiz, bölgemizin de, dünya mazlumlarının da salih-i selamete çıkışı olacak. İçinde bulunduğumuz dünyada Türkiye, bölgesinin en önemli gücü hâline geliyor. Yeni dönemde Türkiye küresel bir güç, öncü bir ülke olacak. İnşallah önümüzdeki dönemde, erdem, irade ve cesaretle Türkiye şahlanacak” dedi.

“DEMOKRASİ TÜM KURUM VE KURALLARIYLA EKSİKSİZ İŞLEYECEK”

24 Haziran seçimlerinin Türkiye için bir milat olduğuna işaret ederek, seçimlerin ardından Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’yle şahlanış ve yeniden yükseliş idealinin tüm unsurlarıyla hayata geçeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Milletin tercihi ile kabul edilen yeni yönetim sistemimiz, yasamayı daha itibarlı, yürütmeyi daha güçlü ve yargıyı daha bağımsız hâle getirecek. Tam kuvvetler ayrılığı ile Meclis yasa yapmaya ve hükümeti denetlemeye, hükümet etkili icraata, yargı da bağımsız ve tarafsız bir biçimde adaletin tecellisine odaklanacak. Millî irade siyasetin merkezine tam yerleşeceği için, demokrasi tüm kurum ve kurallarıyla eksiksiz işleyecek. Demokrasinin daha fazla derinleşmesi ve kurumsallaşması ise özgürlüklerin garantisi olacak. Yeni sistemde, yönetimde söz sahibi olmanın yegâne yolu, seçimlerle milletin iradesinden geçecek. Vesayet düzeni de bürokratik oligarşi de tamamen son bulacak. Demokratik siyasetin kurumsallaştığı bu yeni sistemde, istikrar kalıcı hâle gelecek. Hızlı karar, gecikmeyen icraat ve etkili yönetimle, ekonomik büyüme ivme kazanacak. Refah ve kalkınma hız kazanacak.”

Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine daha emin adımlarla yürüyeceğini ve Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’yle millî gelirin artacağını ve tabana daha fazla yayılacağı için, gelir grupları arasındaki makasın hızla kapanacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bugüne kadar hangi sözü verdiysek yerine getirdik, ahde vefa gösterdik, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“YENİ DÖNEMDE TÜRKİYE MUASIR MEDENİYET SEVİYESİNİN ÜSTÜNE ÇIKACAK”

“İşte buradan milletimle ahitleşiyorum” ifadesiyle konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ahdim olsun ki; yeni dönemde Türkiye muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkacak. Türkiye küresel bir güç olarak dünya sahnesindeki yerini alacak. İhracattaki yükselişimiz hızlanarak devam edecek. Enerjide dışa bağımlılığımız büyük oranda azalacak. Yüksek teknolojili ürünlerde yerlilik oranı artacak. Yerli otomobil ve savunma sanayii alanındaki projelerimiz süratle hayata geçecek. Şehirlerimiz kültür sanat üreten kimlikli şehirler hâline gelecek. Bölge ve sektör bazlı teşviklerle istihdam artışı sağlayacak yeni fabrikaların önü açılacak” dedi.

Faizler, enflasyon ve cari açığın düşeceğini, Türk ekonomisinin dış şoklara ve finansal saldırılara daha dirençli hâle geleceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin yatırım cazibesi daha da yükseleceğini kaydetti.

Kanalİstanbul ve 1915 Çanakkale Köprüsü gibi büyük projelerin mutlaka hayata geçeceğini belirterek, İstanbul’daki yeni havalimanının bu yıl Cumhuriyet Bayramı’nda hizmete gireceği müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Ahdim olsun ki; dar gelirli vatandaşlarımızın hayat standartları mutlaka artacak. Vergi sistemi daha adil hâle gelecek, dar gelirli vatandaşlar üzerindeki vergi yükü düşecek. Hantal bürokrasiden etkin bürokrasiye geçilmesiyle birlikte devlet kurumları arasındaki koordinasyon artacak, karar alma süreçleri hızlanacak. Daha icraatçı hâle gelecek bakanlıklar, uzun vadeli planlamaların ve etkin politikaların aracı hâline dönüşecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak. Bütün bunları birlikte başaracağız.

“DIŞ POLİTİKAMIZIN TEMEL İLKELERİ; BAĞIMSIZLIK, MİLLÎ ÇIKAR, MİLLÎ GÜVENLİK VE VİCDANİ DURUŞ OLMAYA DEVAM EDECEK”

Dış politikada da erdem, irade ve cesaretle Türkiye’nin şahlandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dış politikamızın temel ilkeleri bağımsızlık, millî çıkar, millî güvenlik ve vicdani duruş olmaya devam edecek” dedi.

Türkiye’nin lider ülke vizyonunun süreceğini ve savunma alanında dışa bağımlılığın azaldığı oranda, dış politikadaki etkinliğinin ve caydırıcılığının artacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Küresel bir güç olmak için kendi silahlarımızı üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“DÜNYANIN BEŞTEN BÜYÜK OLDUĞUNU DOSTA DÜŞMANA GÖSTERECEĞİZ”

“Türkiye hem büyük tehditler, hem de büyük fırsatlar barındıran yeni uluslararası ortamın güçlü bir aktörü olacak. Yeter ki siyasi istikrarımızı koruyalım, yeter ki güçlü bir siyasal liderlikle yolumuza devam edelim” sözleriyle konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye güçlendikçe, sadece “dünya beşten büyüktür” diye haykırmakla kalmayacaklarını, dünyanın beşten büyük olduğunu dosta düşmana göstereceklerini ifade etti.

“Terörle mücadelemiz istiklal mücadelemizin bir cüzüdür” sözleriyle Türkiye’nin teröre karşı yürütülen kararlı mücadelesinin kararlılıkla süreceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye, yeni dönemde sınırlarını terör örgütlerinden temizlemek için Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı gibi harekâtlarına yenilerini ekleyecektir.”
“CUMHUR İTTİFAKI, BİRLİK VE BERABERLİK ANLAYIŞININ SİYASETE YANSIMASIDIR”

Önlerinde uzun bir yol ve yapılacak çok iş olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhur İttifakı; bu birlik ve beraberlik anlayışının siyasete yansımasıdır. Yerli ve millî anlayışın Türkiye’nin bekası için seferber olmasının adıdır. Türkiye’nin yeni hükûmet sistemiyle şahlanışıdır. Türkiye’nin aydınlık geleceği için tüm toplum kesimleriyle siyasi ahitleşmenin ta kendisidir” ifadelerini kullandı.

“Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet” rabiasıyla ahitlerini sembolleştirdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu dört ilkenin çevresinde, yerli ve millî herkesle birleşerek, el ele vererek, güçlü ve bağımsız Türkiye mücadelesine devam edeceğiz” dedi ve Cumhur İttifakı’nın bu nedenle kurulduğunu kaydetti.

“DAVAMIZI 2023’E, 2053’E, 2071’E TAŞIYACAĞIZ”

“Milletimize, bayrağımıza, vatanımıza, devletimize kast edenlere buradan bir kez daha haykırıyoruz: başaramayacaksınız. Milletimizin birliği dirliği hep daim olacak. Bayrağımız göklerde hep dalgalanacak. Vatanımız ilelebet bu millete yurt olacak. Devletimiz hep payidar kalacak” sözleriyle konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarihin önünde, ecdadımızın huzurunda, şehitlerimizin şahitliğinde Allah’a and olsun ki davamızı 2023’e, 2053’e, 2071’e taşıyacağız” dedi.