Araba modelleri günden güne çoğalıyor ve sürekli olarak yeni modeller piyasaya sürülüyor. Bu durum, bir yandan ikinci el araç alımını da canlandıran bir faaliyet haline geliyor. Çünkü her yeni model piyasaya sürüldükçe ikinci el araba sayısı da bir o kadar çok oluyor ve böylece bireyler de uygun fiyatlara araç edinmiş oluyorlar. Ama, ikinci el araba edinirken dikkat etmeleri gereken önemli bir nokta var: Arabanın oto ekspertiz hizmetinden yararlanmış olması.

Oto ekspertiz hizmetleri Bir aracın oto ekspertizden geçmesi o aracı güvenli ve alınabilir kılar. Peki ya, neden güvenli kılar ve oto ekspertiz nedir? Oto ekspertiz, en kısa tanımıyla bir aracın her açıdan incelenmesi hizmetidir.

İkinci el bir araç eğer oto ekspertizden geçiyor ise, o aracın oto ekspertiz firmalarının biri tarafından motor mekanik kontrolleri, araç içi ve dışı elektronik aksam incelemesi, kaporta boya kontrolleri, mekanik alt kontrolleri, hasar kaydı ve yasal sorgulama ile test sürüşü yapılmış demektir. Bu incelemenin sonunda oto ekspertiz raporu çıkartılması da önemli bir husustur. Çünkü bu sayede birey, aracın durumu hakkında daha iyi bilgi edinebilir ve güvenle aracı alabilmiş olur. Oto ekspertiz raporunun çıkartılması ile aracın değeri, daha önce kaza yapıp yapmadığı, değişen ya da arızalı bir parçasının olup olmadığı da öğrenilmiş olur. Oto ekspertiz yazılı bir rapordur ve ayrıca bir bilgi sunumunu da kapsar. Bu rapor sayesinde gelecekteki masraflar da öngörülebilir hale gelmiş olur.

Mobil oto ekspertiz

Bireyler kısıtlı bir zaman diliminde ikinci el araç edinmek durumunda kalabilirler, ya da almak istedikleri araca uzak bir konumda bulunuyor olabilirler. Bu durumda ise mobil oto ekspertiz kurtarıcı bir durum olmuş oluyor. Mobil oto ekspertiz ayrıca serviste saatlerce vakit geçirilmesinin de önüne geçilmesini sağlayan bir uygulama olarak bireylerin hayatlarını kolaylaştırır ve zaman kazandırır.

Mobil oto ekspertizin başka avantajları da var elbette. Eğer kişi istediği 2. el aracı başka bir ilde bulduysa ve aracı gösterecek kimseyi tanımıyorsa bu hizmetten yararlanarak kolayca alımını gerçekleştirebilmiş olur.

Tüm bunlara ek olarak, birey araçlardan anlamıyor olabilir ve bir uzmana ihtiyacı olabilir. Bu durumda da mobil oto ekspertizden faydalanılmalıdır.

Telefon, tablet ve bilgisayarların sürekli elimizin altında olan cihazlar olduğu düşünüldüğünde mobil ekspertiz hizmetinden yararlanmanın çok basit bir işlem olduğu da gözler önündedir.

Randevu alınarak mobil oto ekspertiz işleminden yararlanılabilir ve tüm kontrolleri yapılan araç hakkında sunulan rapor ile güvenle 2. araç satın alınabilir. Bu sayede hem zamandan hem paradan tasarruf edilmiş olunur ve alımdan sonra yaşanabilecek riskler minimuma indirgenmiş olur.

 

Oto ekspertiz faydaları ve taşıt.com

Oto ekspertiz yapılması beraberinde birden fazla faydayı beraberinde getirir. Bunlardan ilki alınacak araç hakkında masraf çıkıp çıkmayacağının anlaşılabilmiş olmasıdır. Masrafları belirlenmiş olan aracın son durumu hakkında bilgi edinilmiş olunur. İkincisi, istenilen araç hakkında edinilen bilgilerin doğruluğu oto ekspertiz hizmeti ile teyit edilmiş olur ve alınmak istenen araçta tamir edilmesi gereken herhangi bir bölge varsa bu da tespit edilir.

Tasit.com ise oto ekspertiz hizmetini sunan firmaları tüm firmaları konum ve fiyat bilgileri üzerinden listeleyerek en uygun firmanın seçilmesini sağlar. Ayrıca bireylerin bulundukları bölgedeki oto ekspertiz noktalarını bulup inceleyebilmesini ve aralarında karşılaştırma yapabilmesine olanak tanır. Bireyler yetkili uzmanlarla mesajlaşıp, pazarlık yapabilir ve randevu alabilirler. Böylece kendileri için en makul oto ekspertiz hizmetine kavuşurlar.