Modern çağın gelişen ve değişen dünyası birçok kolaylığı da beraberinde getiriyor. Farklı kullanım yöntemleriyle birçok ürün kullanım kolaylığı sağlarken kaliteli malzemelerle daha dayanıklı binalar yapılarak doğru ve güvenilir sonuçlar almak çok daha mümkün hale geldi. Bu modernliğin hakkını vermek için Borşen, en uzun ömürlü, en kaliteli ve doğru ürünleri sunuyor ve bu konuda çalışmalarına devam ediyor.

Bu ürünler genel olarak paslanmaz fittings yani boru bağlantı elemanları olarak biliniyorlar. Birçok alanda kullanılarak işlevsel bir noktada yer bağlantı elemanları yer alıyor.

Paslanmaz Fittings Malzemeleri

Paslanmaz boru hatlarının bağlantı elemanlarına “paslanmaz fittings” ya da “boru bağlantı elemanları” adı verilir.

Küçük ve basıncı görece daha az olan hatlarda dişli fittings tercih edilir. Büyük ve yüksek basınca sahip hatlarda ise kaynaklı fittings kullanımı daha doğrudur.

Paslanmaz dişli fittings yapısındaki dişliler sayesinde uygulanacağı alana rahatlıkla kenetlenebilir. Herhangi bir sorun yaşanması durumunda tüm hatta yenileme yapmak yerine sadece sorunlu bölgenin değiştirilmesinin yeterliliği para ve zaman kaybını minümuma indirir. Paslanmaz kaynaklı fittings ile uygulanacağı hatlara kaynak ile bağlanır. Kaynak sayesinde yüksek basınca dayanıklılık gösterir.

Paslanmaz fittings malzemeleri aşağıdaki gibi açıklanabilir:

Paslanmaz Manşon: İçten dişli ya da kaynaklı olarak üretilebilen manşon, kullanılan malzemelere göre galvanizli, paslanmaz, siyah, U-PVC ve PPRC olarak ayrılmaktadır. Manşonların çapları büyüdükçe boyları da uzamaktadır.

Paslanmaz Nipel ve Rakor: Dıştan dişli olan nipellerin galvanizli, pirinç, siyah, paslanmaz, PPRC, U-PVC gibi çeşitleri mevcuttur.

Konik ya da düz olarak üretilen rakorlar üç parçadan oluşur. İçten dişli veya bir yönü içten bir yönü dıştan dişli olabilir. Kuyruklu ve kaynaklı bağlantı türleri piyasada mevcuttur.

Paslanmaz Dirsek:Dirsekler içten dişli bağlantılara sahip olabileceği gibi bir tarafı içten bir tarafı dıştan dişli de olabilir. 45° ya da 90° olarak satılmaktadır.

Körtapa bağlantı geçişlerini kapatmada kullanılır. Manşon, TEE dirsek, rakor gibi bağlantı elemanlarına entegre olabilir. Bağlantıda akışı olan ürünün istenilen tarafa gitmesini sağlamak kruva için kullanılır. Bushing redüksiyon, farklı ölçülere sahip bağlantı elemanlarını birleştirmede kullanılır. Siyah, galvanizli, paslanmaz gibi türleri mevcuttur.