Siirt'te Botan Çayı üzerindeki Alkumru Barajı'nda kapak arızası nedeniyle meydana gelen taşkında, piknikçiler sulara kapılıp sürüklendi.

Aramalarına devam edilen 6 kişiden, 10 yaşındaki Semanur Parlaküşer'den sonra Betül Parlaküşer (8) ile Fikret Tente'nin de cesetlerine ulaşıldı. Ekipler, suya kapılan Ahmet Tente, Osman Parlaküşer ile 5 yaşındaki Seval Parlaküşer'i arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Siirt’in Tillo ilçesine 5 kilometre uzaklıktaki Alkumru Barajı yakınında dün çok sayıda kişi tatil olması nedeniyle piknik yapmak için Botan Çayı kıyısındaki yasak bölgeye girdi. İddiaya göre saat 18.00 sıralarında barajın sirenleri ve alarmı çalmaya başladı. Ardından baraj kapağı açıldı ve su verildi. Piknikçiler panik halinde kaçmaya başladı. Bu sırada bir çok kişi suya kapılıp süreklenmeye başladı. İhbar üzerine olay yerine gelen kurtarma ekipleri 10 kişiyi boğulmak üzereyken kurtardı. 6 kişi ise suda kayboldu.

3 KİŞİ KAYIP


Meydandere köyü mevkisinde piknik yaparken Botan Çayı'nın sularına kapılan 6 kişinin bulunması için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri, Siirt Belediyesi ve jandarma ekiplerince başlatılan arama kurtarma çalışmalarında, daha önce cesedi bulunan 10 yaşındaki Semanur Parlaküşer'den sonra Betül Parlaküşer (8) ile Fikret Tente'nin de cesetlerine ulaşıldı.

Betül Parlaküşer ve Fikret Tente'nin cesetleri, otopsi yapılmak üzere Siirt Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Ekipler, suya kapılan Ahmet Tente, Osman Parlaküşer ile 5 yaşındaki Seval Parlaküşer'i arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

HASTANEYE AKIN ETTİLER


Olayda çok sayıda kayıp ve ölü olduğu söylentileri üzerine, yüzlerce kişi Siirt Devlet Hastanesi’ne akın etti. Hastane bahçesinde toplanan kalabalık, önlem alınmadığı gerekçesiyle valiliği ve diğer yetkilileri istifaya çağırdı.

VALİ VEKİLİ PALA'DAN AÇIKLAMA


Alkumru ve Kirazlık Hidroelektrik Santralleri baraj gölünde, su taşkınına yakalanan son anda kurtarılan 6 kişinin Siirt Devlet Hastanesi'ndeki tedavileri sürüyor. Vali Vekili Mustafa Pala, hastanede tedavi gören vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, aranan kişilerden bir kız çocuğunun cesedine ulaşıldığını söyledi.

Cesetin kime ait olduğunun henüz tespit edilemediğini ifade eden Vali Yardımcısı Pala, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonla kendisini aradığını ve son durum hakkında bilgi aldığını belirterek, "Sayın Başbakanımız, beni cep telefondan arayarak durum hakkında bilgi aldı. Şu ana kadar taşkın suyuna kapılan 6 kişi kurtarıldı. Bunun dışında Osman Tarlak (34), Sena Nur (10), Betül (8), Seval Tarlak (5) ile Ahmet ve Fikre Tante olmak üzere 6 kişi kayıptı. Arama çalışmalarında bir kız çocuğunun cesedine ulaşıldı. Cesedin kime ait olduğu henüz tespit edilemedi. Kayıp 5 kişinin de aranmasına devam ediliyor. Kayıpların bulunması amacıyla arama çalışmalarımız devam ediyor. Sayıları abartılı şekilde verilmiş olması üzüntü ve endişe yarattı halk arasında. Söylendiği gibi değil durum şu an kontrol altında" dedi.

10 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN CESEDİNE ULAŞILDI



Meydandere köyü mevkisinde piknik yaparken Botan Çayı'nın sularına kapılan 6 kişinin bulunması için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri, Siirt Belediyesi ve jandarma ekiplerince başlatılan arama kurtarma çalışmalarında 10 yaşındaki Semanur Parlaküşer'in cesedine ulaşıldı. Parlaküşeri'in cesedi, otopsi yapılmak üzere Siirt Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kaynak:
Rota Haber