ABD ve Haçlı Batı’nın taşeron örgütü PKK/PYD’nin “girilemez” denilen Afrin’de, Mehmetçik karşısında darmadağın olmasını Akit’e değerlendiren uzmanlar, “Meskun mahal operasyonlarına dahi gerek kalmadan teröristlerin şehir merkezinden kaçması, ABD ve piyon örgüt PKK’nın bölgedeki iflasıdır” dediler.

Uzmanlar, “Girilemez” denilen Afrin’de ABD ve Haçlı Batı’nın taşeron örgütü PKK/PYD’nin Mehmetçik karşısında darmadağın olmasını Akit’e değerlendirdi. 

MAŞALARI KIRDIK

Gazetemize konuşan ASSAM Stratejisti emekli Astsubay Asım Ateş, “Afrin’de Mehmetçik ve ÖSO’nun imanı, PKK maşasını tutan şer güçlerin teknolojisini yenmiştir. Türkiye’nin bölgede öncü güç olduğu bir kez daha tescillenmiştir. Türkiye karşısında maşalar da yanmıştır, maşaları tutan eller de” dedi.

“Dünyada dengeleri belirleme konusunda kudretin kendilerinde olduğunu zanneden Batılı devletler ve Amerika yani emperyalist güçlerin üzerimize geldiği her taarruzu bertaraf ettik elhamdülillah. Darbeyle geldiler püskürttük, ekonomik oyunlar sergilediler bozduk, sınır hattımızda terör koridoru oluşturmaya kalkıştılar onu da darmadağın ettik. Amerika ve Batı bize karşı PKK’yı maşa olarak kullanmıştır. Ve o maşalar yanmıştır, kırılmıştır” diye konuştu.

ABD ‘DURUN’ DEDİ ONLAR KAÇTI

PYD’li teröristlerin ABD’ye rağmen çekildiğini ifade eden Ateş, şöyle konuştu: “Kandil’den getirilen teröristler, ABD’ye rağmen kaçmışlardır. 1000 dolayında PKK’lı da Amerika’nın ‘kaçmayın’ ikazına rağmen arkasına bile bakmadan Afrin’den çekilmiştir. Bizler burada PKK’yı değil, Batı’yı ve Amerika’yı yendik. Karşımızdaki PKK’lılar sadece lejyoner. Beyni New York’ta, Londra’da, Paris’te, Frankfurt’ta olan bir bu lejyonerler de karşımızda tutunamamıştır, o beyin de yıkılmıştır.”

BAŞARININ YANSIMASI

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Hüsamettin Aslan, "Afrin operasyonundan önce YPG, ABD’lilerce ‘çok başarılı’ olarak lanse edilerek yardımcı örgüt olarak nitelendiriliyordu. Özellikle Türkiye’nin başlatmış olduğu Raco ve Cinderes’teki şehir savaşlarından çok ciddi darbe ve psikolojik yenilgi aldı bu örgüt. Türkiye’nin gösterdiği hareket gücüyle birlikte, yaşanan militan kaybından dolayı Afrin merkezinde geri çekilme yaşandı" dedi

Aslan, "‘İflas etme’ olarak yapılan analizler Türk ordusunun sahada gösterdiği başarıdan ve psikolojik üstünlüğünden ileri gelmektedir. Afrin’de düşük yoğunluklu bir çatışmayla şehrin ele geçirilmesi önemli bir kazanımdır. Hem Türk ordusuna gösterilen ciddiyet anlamında hem de sahada alınan teknik anlamdaki başarının yansıması olarak değerlendirmek gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: Yeni Akit (Faruk Arslan)